Connect with us

Βόλεϊ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Παγκράτι – Αμπελήκηποι 3-1

Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη για το Παγκράτι που πήρε σημαντικό τρίποντο απέναντι στους Κυπελλούχους Αμπελόκηπους στο Κλειστό του ΜΕΤΣ.

Σε μια αναμέτρηση υψηλού επιπέδου ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές ομάδες, το Παγκράτι κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Αμπελοκήπων και μάλιστα με το καθαρό σκορ 3-1. Το Παγκράτι ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και με πολύ καλή αντιμετώπιση στο μπλοκ-άμυνα, πήρε μια διαφορά τεσσάρων πόντων νωρίς στο σετ με 10-6.
Οι Αμπελόκηποι αντέδρασαν με όπλο το σταθερά πιεστικό σερβίς τους, το οποίο χάλασε την υποδοχή των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν προς το τέλος του σετ σε 20-20. Η ομάδα μας, όμως, πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία κατάφερε με το μπλοκ της να κατακτήσει το πρώτο σετ με 25-23.

Στο δεύτερο σετ η εξαιρετική άμυνα των φιλοξενούμενων βραχυκύκλωσε το Παγκράτι, που δεν έβρισκε εύκολους πόντους από επίθεση και την οποία οι Αμπελόκηποι εκμεταλλεύτηκαν ώστε να προηγηθούν με 17-11. Με καίριες λύσεις από τον πάγκο και με τους ακραίους να προσφέρουν πολύτιμους πόντους, η ομάδα του Σάββα Λοιζίδη έφτασε σε μια ανατροπή χαρακτήρα για να διαμορφώσει το 2-0 με 26-24.

Η συνέχεια, όμως, άνηκε στους φιλοξενούμενους, καθότι το Παγκράτι δεν κατάφερε να “κλείσει” το ματς ενώ είχε το μομέντουμ. Μια παρατεταμένη έλλειψη συγκέντρωσης που αποκρυσταλλώθηκε με 11 λάθη σε μόλις ένα σετ επέτρεψε στους Αμπελόκηπους να ξαναμπούν στην αναμέτρηση μειώνοντας σε 2-1, με 25-15.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα μας βρήκε τον καλό της εαυτό και κατάφερε να επανέλθει στην αναμέτρηση. Βρέθηκε στο τέταρτο σετ να προηγείται με 15-9. Οι Αμπελόκηποι δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν σε 22-22 κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να φύγουν με πόντους απ το ΜΕΤΣ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε μέσω του διαγωνίου της ομάδας, που ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, και έδωσε σημαντικούς πόντους στα κρίσιμα σημεία του σετ, με αποτέλεσμα να χαρίσει τη νίκη στο Παγκράτι με 25-23.

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα μας παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Ηλυσιακό, παίρνοντας τη νίκη απέναντι σε έναν εκ των διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος.
Επόμενη αναμέτρηση για το Παγκράτι, την Παρασκευή 20/01 απέναντι στον Ηλυσιακό στα Γήπεδο Ιλισίων (Α. Φώτσης) στο τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής.

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 3-1
Σετ: 25-23, 26-24, 15-25, 25-23
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Μ. Δαλέκος (Α), Μ. Ντινόπουλος, Κ. Παππούλης, Δ. Μαρκάκης, Γ. Νιάρχος, Θ. Παπαθεοδοσίου, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Γ. Παππάς, Π. Γκάνιας, Γ. Μαρκόπουλος (Λ), Κ. Καρράς (Λ), Θ. Νικολάου, Δ. Στραγαλάς, Γ. Καρύδας, Φ. Μπιλλήρης

More in Βόλεϊ