Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 74-62

Με διπλό πρόσωπο εμφανίσθηκε η ομάδα μας στο χθεσινό πολύ κρίσιμο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανερυθραϊκό. Στο 1ο ημίχρονο η ομάδα της Ερυθραίας εξαιρετικά διαβασμένη κυριάρχησε στο γήπεδο όχι τόσο λόγω της δικής του καλής εμφάνισης όσο λόγω της πολύ κακής απόδοσης των δικών μας παικτών αλλά και προπονητών οι οποίοι έμοιαζαν να έχουν περιέλθει σε ανοιξιάτικο αγωνιστικό λήθαργο. Ο αντίπαλος προπονητής επιλέγοντας πιεστική άμυνα από τους Κοντούδη και Καλιανιώτη στην περιφέρεια ανάγκασε όλες τις επιθέσεις μας να είναι κακά οργανωμένες με τον Βασιλόπουλο φανερά σε κακή ημέρα (πρώτο του καλάθι στο 12’30’’) ενώ η επιμονή στο pick and roll με τον Μαχαίρα δεν απέδιδε. Η επιθετική μας δυστοκία – 9 πόντοι στο 1ο δεκάλεπτο και 26 σε όλο το ημίχρονο- τα πολλά λάθη μας αλλά και το ζεστό χέρι των Σιζόπουλου και Καλιανιώτη δημιούργησαν μία σημαντική διαφορά υπέρ της Ερυθραίας με το ημίχρονο να κλείνει στο 26-42. Στο 2ο ημίχρονο που άρχισε με καθυστέρηση καθώς η αστυνομία επέβαλε μετακίνηση των οπαδών μας στο πάνω διάζωμα, το Παγκράτι μπήκε αποφασισμένο να παλέψει το παιχνίδι και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά κυρίως στην άμυνα όπου έκλεισε τους διαδρόμους κυριάρχησε στα rebounds, με την μεγάλη συμβολή του Λόλα στον τομέα αυτό, ενώ και επιθετικά ανέβηκαν τα ποσοστά αλλά και ο ορθολογισμός στις επιλογές. Με επί μέρους σκορ 24-12 στο 3ο δεκάλεπτο που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Βασιλόπουλου από το κέντρο του γηπέδου σε νεκρό χρόνο η διαφορά έκλεισε και η ψυχολογία είχε αλλάξει στρατόπεδο. Στο 4ο δεκάλεπτο με το σπρώξιμο και τον ενθουσιασμό που μετέδωσε η εξέδρα και η ανατροπή της κατάστασης το Παγκράτι κυριάρχησε στο γήπεδο παίρνοντας πολύτιμες βοήθειες από τους Κοτρότσιο και Σκουζή και έφτασε στο τελικό 74-62. Θα ήταν άδικο να αναφερθούμε σε διακριθέντες καθώς στο 2ο ημίχρονο που η ομάδα αποφάσισε να παίξει μπάσκετ όλοι έδωσαν και την ψυχή τους για τη νίκη. Πολύ καλή και η απόδοση των 3 διαιτητών που σε μία καυτή ατμόσφαιρα κατάφεραν με την εμπειρία τους να μην αφήσουν παράπονα σε καμία ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 9-22, 26-42, 50-54, 74-62.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Παπαδόπουλος): Σκουζής 5 (1), Λόλας 9 (1), Βασιλόπουλος 10 (1), Καράβολας 4, Βούλγαρης 14 (2), Βαρδιάνος 12 (4), Δημάκος 6 (2), Μαχαίρας 9, Κοτρώτσιος 5, Παπαγεωργόπουλος, Ζωγράφος, Τζουγκαράκης.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Κοντούδης 5, Στραγανιώτης, Καλλιανιώτης 10 (2), Λάκκας, Μαντζιώρης, Σιζόπουλος 23 (3), Πρίτσος 1, Κωτίδης, Χαραλαμπάκης, Σταμάτης 2, Λάκσα 10, Κούρτης 11 (2).

More in Μπάσκετ Ανδρών