Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 73-77

Αν κάποιος ήθελε να δώσει ερμηνεία στην λέξη “αθλητική αυτοκτονία” θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα τον τρόπο που έχασε η ομάδα μας από τον Ερμή Λαγκαδά.

Η ομάδα μας παρατάχθηκε στο “άδειο” λόγω τιμωρίας Μετς με πάρα πολλές απουσίες και ουσιαστικά με μόλις 6 παίκτες ετοιμοπόλεμους, καθώς τα αδέλφια Μπρέισι ήταν στα πιτς λόγω τραυματισμού (άσχετο αν αγωνίστηκε ο Μπράιαν από το 38΄και μετά λόγω λειψανδρίας), ενώ έλειπαν οι τραυματίες Σιγκούνας, Βασιλόπουλος και ο Τάσος Αντωνάκης λόγω της γνωστής περιπέτειας με το δελτίο του. Βάλτε μέσα σε αυτούς και τον ανέτοιμο Βιδάλη (λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων) και συμπληρώνεται το παζλ.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας την τριάδα Κουτρούλια, Ράπτη και Δημάκου σε καλό απόγευμα.

Έτσι η διαφορά έφτασε και στο +16 (44-28) στο 23΄με τον τραυματισμό του Βεσκούκη στο 26΄να έρχεται να αλλάξει τα πλάνα του Καλατζή. Ο έμπειρος φόργουορντ τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση στην προσπάθεια του να φύγει στον αιφνιδιασμό γυρίζοντας το πόδι του, και για αυτό τον λόγο επιστρατεύτηκε ο Άγγελος Συριστρατίδης.

Στο 38΄με το σκορ στο 62-52 αποβλήθηκε με 5ο φάουλ ο Αλέξανδρος Ράπτης (20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ) και από εκείνη την στιγμή άρχισε η απόλυτη ανατροπή για τους φιλοξενούμενους.

Ο Καλατζής πέρασε αναγκαστικά στο παιχνίδι τον ανέτοιμο Μπράιαν Μπρέισι, ενώ οι φιλοξενούμενοι με 6 άμεσους πόντους μείωσαν στο 62-58 μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι. Οι Μακρής και Δημάκος ευστόχησαν σε 1/2 βολές αντίστοιχα, ενώ στο αντίποδα ο Ηλιάδης είχε 4/4. Έτσι με το σκορ στο 64-62 η ομάδα του Αντώνη Μπαξεβάνη είχε μια επίθεση για το παιχνίδι. Ο Νησιώτης επιχείρησε άστοχο τρίποντο στα 3” προ της τελικής κόρνας αλλά στην διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Συριστρατίδης έκανε ανόητο φάουλ στον Ηλιάδη 1,4” πριν τελειώσει ο αγώνας. Ο έμπειρος και ικανότατος σούτιγκ γκαρντ ευστόχησε και στις δυο βολές στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί ο Ερμής πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι με 64-66 αλλά η ομάδα μας αντιστάθηκε και με τρίποντο του Δημάκου πέρασε με 71-68 54” πριν τελειώσει και η παράταση. Εκεί ήρθε ο Λευκαδίτης με το μοναδικό του τρίποντο να ισοφαρίσει (71-71) ενώ στην επόμενη φάση οι διαιτητές υπέπεσαν στο πρώτο και μοναδικό σοβαρό τους λάθος στο παιχνίδι, μετρώντας καλάθι το καθαρό κόψιμο του Μπρέισι στον Κέκελη (71-73). Ο Μπρέισι με 1/2 βολές μείωσε σε 72-73 για να τον μιμηθεί και ο Ονάσογλου (72-74). Ο Κουτρούλιας αστόχησε στην επίθεση σε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ (η κούραση τον είχε καταβάλει) και ο Θοδωρής Ονάσογλου στην επίθεση με ένα τρίποντο ψυχολογίας “καθάρισε” το παιχνίδι για τον Ερμή (72-77).Το μόνο που κατάφερε η ομάδα μας ήταν να μειώσει με 1/2 βολές του Μακρή.

Διαιτητές: Παντελίδης – Κατραχούρας – Αναστόπουλος Α. 
Τα δεκάλεπτα: 13-11, 36-24, 51-42, 64-64, 73-77.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Καλατζής): Μπρέισι Μ. 5, Μακρής 4, Συριστατίδης, Ράπτης 20, Κουτρούλιας 24 (1), Δημάκος 16 (1), Βεσκούκης 4.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Μπαξεβάνης): Τρούλιαλης 3 (1), Ονάσογλου 12 (3), Κέκελης 14 (2), Καμαριώτης, Ηλιάδης 21 (1), Αναγνωστόπουλος 2, Νησιώτης 8, Γκαμούρας 4, Λευκαδίτης 7 (1), Παρίτσης 6 (2)
.

More in Μπάσκετ Ανδρών