Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 80-74

Σε ένα καθοριστικό παιχνίδι στην Ερυθραία με αντίπαλο τον Πανερυθραίκό, δεν τα κατάφερε η ομάδα μας, και προδομένη από την κακή περιφερειακή της άμυνα ηττήθηκε με 80-74.

Η ομάδα μας, με τον Δημήτρη Λιόγα στο τιμόνι είχε δείξει από τα προηγούμενα δύο παιχνίδια ότι έχει αλλάξει εντελώς μορφή, φιλοσοφία και ψυχολογία δείχνοντας μαχητικότητα στα παιχνίδια της.

Αυτό το στοιχείο έδειξε από την αρχή στο μικρό κλειστό “Στέλιος Καλαϊτζής” της Νέας Ερυραίας, αλλά ήταν σίγουρο ότι οι απουσίες με τραυματισμό των Χρήστου Βιδάλη και Άγγελου Συριστρατίδη θα “‘έβγαιναν” κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, πάντα σε συνδυασμό με την κατάσταση του Νίκου Μακρή, ο οποίος αγωνίστηκε ουσιαστικά με δυο προπονήσεις, προερχόμενος από τραυματισμό.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά και με τον Δημάκο σε αρχικά καλή επιθετικά ημέρα προηγήθηκε με 11-4 στο 4′ δείχνοντας ότι έχει τις δυνατότητες να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν σταδιακά με τους Κοντούδη και Καλλιανιώτη να κλείσουν εντελώς την διαφορά με το κλείσιμο του δεκαλέπτου (21-21).

Το δεύτερο δεκάλεπτο αποδείχθηκε το…δεκάλεπτο του 29χρόνου γκαρντ των “ερυθρόλευκων” Θανάση Στραγανιώτη ο οποίος με 4/5 τρίποντα (στο ένα κέρδισε και φάουλ) “εκτέλεσ唨την ομάδα μας, για να κλείσει το ημίχρονο με 46-41 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Χουχουλή.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Δημήτρης Λιόγας βλέποντας την αδυναμία του Μακρή στην άμυνα, ξεκίνησε τις λεγόμενες αλλαγές “χάντμπολ” στην άμυνα με τον Τάσο Αντωνάκη, καταφέροντας να γυρίσει τον ρυθμό του αγώνα. Ο Τάσος Αντωνάκης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα της ομάδας μας σε επίθεση (13 πόντους) και άμυνα, και έτσι με καλάθι του Σάκη Βεσκούκη καταφέραμε να προσπεράσουμε στο 27′ με 57-56 σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας που ακολούθησε στην Ερυθραία.

Στις επόμενες δυο φάσεις, δυο πρώην παίκτες της ομάδας μας, μας τιμώρησαν με έμμεσο (Καλλιανιώτης) και άμεσο (Μαχαίρας) τρίποντο για να κλείσει η τρίτη περίοδος με 63-57 υπέρ του Πανερυθραϊκού.

Το πέμπτο τρίποντο του Στραγανιώτη με την έναρξη της τέταρτης περιόδου από τα 8 μέτρα ήταν αυτό που μας έκοψε κυριολεκτικά τα φτερά, για να ανέβει η διαφορά στο +10 (66-56) και λίγο αργότερα με τον Ροδοστόγλου στο +12 (68-56) με τους γηπεδούχους να κυνηγούν και την κάλυψη της διαφοράς με την οποία είχαν ηττηθεί στο Μετς (9 πόντους).

Με τρίποντα των Μακρή και Κουτρούλια η ομάδα μας μείωσε σε 78-72 έχοντας και την μπάλα στο 38′. Σε εκείνο το σημείο ένα ανάποδο σφύριγμα των διαιτητών σε μια επαναφορά του Μακρή έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι το οποίο έληξε με 80-74, με την ομάδα μας να καταφέρνει να σώσει την διαφορά.

Επόμενο και πλέον καθοριστικό παιχνίδι με τον Ερμή στον Λαγκαδά.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 80-74

Δεκάλεπτα: 21-21, 46-41, 63-57, 80-74.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Κοντούδης 10 (2), Στραγανιώτης 16 (5), Καλλιανιώτης 9 (2), Ξιούρας, Μιχάλογλου 2, Πρίτσος 7, Μαχαίρας 11, Ροδοστόγλου 22 (2), Κατούφας 3.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λιόγας): Μακρής 6 (2), Ράπτης 8, Δημάκος 11, Κουτρούλιας 20 (1), Αντωνάκης 13 (1), Σιγκούνας 8, Βεσκούκης 8.

More in Μπάσκετ Ανδρών