Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 78-88

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε πραγματικό Αθηναϊκό ντέρμπι η ομάδα μας δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στο Μετς από τον Φιλαθλητικό με 78-88, σε ένα παιχνίδι που εκτός από τον πολύ καλό αντίπαλο έπεσε πάνω και σε μια πολύ κακή διαιτησία, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα η τριάδα των Καλδίρη, Μπίκα και Θεοδωρόπουλου πρόλαβαν να χρεώσουν την ομάδα μας με 20 φάουλ στα πρώτα 20 λεπτά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το φόρτωμα του Αντώνη Μιχάλογλου με πέντε φάουλ μέσα σε 4:08, σε ένα παιχνίδι που δεν αγωνίστηκε ούτε ο τραυματίας Μάρκο Πάβλοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να προσπερνά με τρίποντο του πολύ καλού Φώτη Βασιλόπουλου με 8-4, πριν οι φιλοξενούμενοι του Τάκη Ζήβα βρεθούν μπροστά με 11-14, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 21-22 υπέρ του Φιλαθλητικού.

Στο ίδιο γρήγορο τέμπο, και με την ομάδα μας να αντέχει παρά τα συνεχόμενα φάουλ κινήθηκε και η δεύτερη περίοδος η οποία τελείωσε με 43-42 υπέρ μας χάρη σε καλάθι του Βαγγέλη Σκλάβου στην εκπνοή του αγώνα.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη και κατάφερε να ξεφύγει με τρίποντο του Δημήτρη Γεώργαρου με +5 (59-54), με τον Χρήστο Μαρίνο να αστοχεί σε δυο βολές στην επόμενη φάση μη καταφέροντας να δώσει στην ομάδα μας αέρα επτά πόντων.Έτσι ο Φιλαθλητικός με τρίποντο του Μπάμπη Σαμοθράκη (είχε 4/7 στο παιχνίδι) κατάφερε να μειώσει για να τελειώσει η τρίτη περίοδος με 59-58.

Με την έναρξη της 4ης περιόδου ο πολύ καλός στην άμυνα Μάριος Δερμιτζάκης χρεώθηκε και αυτός το πέμπτο του φάουλ, με αποτέλεσα ο Θανάσης Αντετοκούμπο να απελευθερωθεί και να αρχίσει τα εντυπωσιακά καρφώματα μετά από συνεχόμενες ασίστ του Νίκου Γκίκα.Έτσι η ομάδα του Ζωγράφου κατάφερε να χτίσει μια διαφορά με +10 (61-71) με την ομάδα μας να μειώνει με καλάθι και εύστοχη βολή του Βαγγέλη Σκλάβου σε 70-75 στο 37′.

Ωστόσο στην επόμενη φάση ακόμα ένα τρίποντο του Σαμοθράκη αποτέλεσε την χαριστική βολή για την ομάδα μας (70-78), καθώς ουσιαστικά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι.

 

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

Δεκάλεπτα: 21-22, 43-42, 59-58, 78-88

Διαιτητές: Καλδίρης, Μπίκας, Θεοδωρόπουλος

Παγκράτι (Λιόγας): Δερμιτζάκης 2, Δρακόπουλος, Φ.Βασιλόπουλος 19 (3), Μαρίνος 3 (1), Θ.Βασιλόπουλος, Φωτίου 4, Γεώργαρος 8 (1), Κουτρούλιας 9, Σκλάβος 20 (12 ριμπ.), Βράνιες 13 (1), Μιχάλογλου.

Φιλαθλητικός (Ζήβας): Γ.Αντετοκούμπο 9, Πέρβι, Κελαϊδης, Θ.Αντετοκούμπο 26 (8/10 διπ.), Γκίκας 9 (1), Ψαρόπουλος, Σαμοθράκης 23 (4), Σαλούστρος 11 (1), Γεωργιάδης 2, Καμπερίδης 7 (1), Ανδρεόπουλος, Γιαννουλάκος.

 

Στήριξη από Νίκο Μπογονικολό

 

Αμέσως μετά το παιχνίδι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομάδας, Κο Θοδωρή Σχίζα ο χρηματοδότης του τμήματος μπάσκετ Κος Νίκος Μπογονικολός ο οποίος δήλωσε την ικανοποίηση του για την παρουσία της ομάδας μας στο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό, και υποστήριξε για ακόμα μια φορά ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ως το τέλος στηρίζοντας έμπρακτα το τμήμα μπάσκετ.

More in Μπάσκετ Ανδρών