Connect with us

Ακαδημίες

Κοντά στην πρόκριση παιδικό και εφηβικό!

Τρομερές εμφανίσεις – με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση!!!

Πολύ δύσκολο έργο είχαν οι ομάδες μας οι οποίες αγωνίζονταν στο γεμάτο κόσμο κλειστό του Μετς (πάνω από 150 οπαδοί στις εξέδρες) με αντίπαλο τον Απόλλωνα! Το παιδικό τμήμα είχε να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του ομίλου του, ενώ και το εφηβικό έβρισκε μπροστά του τον 1ο στη βαθμολογία Απόλλων, ο οποίος είχε μόλις μια ήττα! Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες μας, ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να διατηρηθούν στις δεύτερες θέσεις των ομίλων τους , που οδηγούν στην επόμενη φάση, κάτι το οποίο κατάφεραν αμφότερες με επικές ανατροπές!

ΠΑΙΔΙΚΟ
Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τους παίκτες μας, οι οποίοι φανερά αγχωμένοι απο τη κρισιμότητα του ματς, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να προηγηθεί με 4-16 στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα μας παρότι κράτησε χωρίς σκορ τους αντιπάλους για 5 αγωνιστικά λεπτά, δεν έβρισκε ούτε εκείνη το δρόμο προς το καλάθι και έτσι ο Απόλλων διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 15-28. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι παίκτες μας μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ, ισοφάρισαν με ένα 13-0 σερί μέσα σε 3’ σε 28-28, ενώ συνολικά με επιμέρους σκορ 30-8 στο δεκάλεπτο, βρίσκονταν μπροστά στο 30’ με 45-36. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα μας κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά κοντά σε διψήφιο αριθμό μέχρι το 37’, όπου έκανε την εμφάνιση η κούραση και το άγχος. Οι παίκτες μας πήγαν να καταστρέψουν ό,τι έχτισαν στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Απόλλωνα να μειώνει σε 54-51, το οποίο ευτυχώς ήταν και το τελικό σκορ, αφού οι αντίπαλοι μας αστόχησαν στο τελευταίο σουτ του παιχνιδιού. Πρώτος σκόρερ ο Τόρρες με 18 πόντους, ενώ βοήθησαν πάρα πολύ και οι Ψαρρής με 16 πόντους και Πελέκης με 14 πόντους. Πλέον η ομάδα του παιδικού θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο το Σπορτιγκ στα Πατήσια, ώστε να περάσει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ.

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 54-51
ΤΟΡΡΕΣ 18(3), ΛΑΓΟΣ 2, ΜΠΕΓΙΟ, ΚΙΝΤΑΡΗ , ΚΑΡΑ, ΖΙΟΥ, ΨΑΡΡΗΣ 16(3), ΤΣΑΝΑΙ 1, ΠΕΛΕΚΗΣ 14, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, ΚΟΛΥΔΑΣ 1, ΝΤΑΜΠΟΥΑΤΕ 2 , ΜΙΧΑΛΑΡΗ
Τα δεκάλεπτα: Α(4-16) Β(11-12) Γ(30-8) Δ(9-15)

ΕΦΗΒΙΚΟ
Μέτρια μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα μας να καταφέρνει να πάρει βραχεία κεφαλή με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με 13-12. Η δεύτερη περίοδος σημαδεύτηκε από πολύ κακό μπάσκετ και κακές επιθέσεις εκατέρωθεν, οι οποίες διαμόρφωσαν το φτωχό 17-20 του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να ρίξουν τη διαφορά με τον Απόλλωνα να καταφέρνει να βρίσκει με ευκολία το δρόμο προς το καλάθι της ομάδας μας και να βρίσκεται μπροστά στο 30’ με 29-38. Οι παίκτες μας όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία δέκα λεπτά κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη ανατροπή! Με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, η ομάδα μας βομβάρδισε το αντίπαλο καλάθι με 31 πόντους και κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη με τελικό σκορ 60-54, αποτέλεσμα που της δίνει την ευκαιρία με νίκη την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο το Σπόρτιγκ εκτός έδρας, να περάσει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος! Πρώτος σκόρερ ο Μπέγιο με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 2 ασσιστ, ενω ακολούθησαν οι Σπύρη με 12 πόντους (4 τρίποντα, τα 3 στην κρίσιμη τελευτάια περίοδο) και Στάγκος με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασσιστ.

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 60-54
ΣΠΥΡΗ 12(4), ΡΑΛΛΗΣ, ΜΠΕΓΙΟ 15(1), ΣΚΕΝΤΖΟΣ 1, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΓΚΟΣ 12(1), ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 6, ΛΑΜΠΡΗΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 8, ΑΡΑΒΙΑΚΗΣ , ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 6
Τα δεκάλεπτα: Α(13-12) Β(4-8) Γ(12-18) Δ(31-16)

More in Ακαδημίες