Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

Μια ανανέωση και πέντε προσθήκες για το αντρικό!

Το ΔΣ του ΑΟ Παγκρατίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παραμονή για ένα ακόμα χρόνο στην ομάδα μας του Αποστόλη Κουτρούλια, και την επίτευξη συμφωνίας για ένα έτος με τους Αλέξανδρο Σπανό, Σπύρο Μοτσενίγο, Σπύρο Παναγιωταρά, Νίκο Περσίδη και Στάθη Παπαδιονυσίου.

O 40χρονος σέντερ, Τόλης Κουτρούλιας αποτελεί τον παίκτη που με την φανέλα της ομάδας μας προσπέρασε τους 5000 πόντους στο πρωτάθλημα της Α2, και αποτελεί τον δεύτερο εν ενεργεία σκόρερ της δεύτερης τι τάξει Εθνικής κατηγορίας. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που ο Κουτρούλιας θα φοράει την φανέλα του Παγκρατίου, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα σε 25 παιχνίδια είχε 11,9 πόντους και 6,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Αλέξανδρος Σπανός (2,01 – 24 ετών) αποτελεί μια σπουδαία προσθήκη για την ομάδα μας καθώς τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται συνεχώς στην Α1 Εθνική κατηγορία. Την περσινή σεζόν βρέθηκε στα Τρίκαλα όπου αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια έχοντας 2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ έχει αγωνιστεί σε Ίκαρο Χαλκίδας, Ηλυσιακό, Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στις υποδομές της ΑΕΚ.

Όπως και ο Σπανός, έτσι και ο Σπύρος Μοτσενίγος (1,94) γεννήθηκε στο Μαρούσι πριν από 23 χρόνια, και αποτελεί έναν από τους παίκτες που γνωρίζει πολύ καλά ο Ντίνος Καλαμπάκος, καθώς είχαν κοινή πορεία στο Πέραμα τις σεζόν 2009-2011. Στην συνέχεια ο Μοτσενίγος βρέθηκε στο Ρέθυμνο και στην Α1, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρέθηκε στον Πανιώνιο. Την περσινή σεζόν είχε 1 πόντο και 1 ριμπάουντ σε 11 παιχνίδια με τους «κυανέρυθρους».

Ο Σπύρος Παναγιωταράς (1,90 – 22 ετών) την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με το Περιστέρι, ενώ βρέθηκε στην ομάδα της ΑΕΚ που κατάφερε να κερδίσει την άνοδο της στην Α1, όπου αποτέλεσε ένα σημαντικό παίκτη στο ροτέσιον του Βαγγέλη Ζιάγκου. Ο 22χρονος γκαρντ είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ την σεζόν που μας πέρασε είχε 5 πόντους κατά μέσο όρο σε 21 παιχνίδια.

Ο Νίκος Περσίδης (2,00 – 20 ετών) την χρονιά που μας βρέθηκε πήρε «μυρωδιά» από το πρωτάθλημα της Α2, έχοντας συμμετοχή σε 22 παιχνίδια με το Ψυχικό. Πριν αγωνιστεί στο Ψυχικό ήταν μέλος του εφηβικής ομάδας του Ίκαρου Καλλιθέας.

Τέλος, ο Στάθης Παπαδιονυσίου (1,95 – 23 ετών) την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική κατηγορία με την ΑΕΚ, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στην σεζόν 2013-2014 ήταν συμπαίκτης του Σπύρους Παναγιωταρά στην πορεία της ΑΕΚ προς την Α1 (3 πόντους κατά μέσο όρο σε 25 παιχνίδια), ενώ έκανε καταπληκτικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Δούκα (2012-2013) στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Την σεζόν 2010-2011 κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων με τον Ίκαρο Καλλιθέας, όπου ήταν και ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ έχει αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές.

More in Μπάσκετ Ανδρών