Connect with us

Ακαδημίες

Ασταμάτητο το παιδικό, επιστροφή στις νίκες για το εφηβικό

Δύο παιχνίδια γεμάτα ένταση περιλάμβανε το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής για τα παιδικοεφηβικά τμήματα, με το παιδικό να επικρατεί εκτός έδρας με 72-74 επί του Νικηφόρου, ενώ το εφηβικό έκαμψε την αντίσταση της Πεντέλης, της οποίας επιβλήθηκε με 55-61.

ΠΑΙΔΙΚΟ
Μεγάλο ντέρμπι με επεισοδιακό φινάλε για τους Παίδες, που πλέον έχουν συγκάτοικο στην κορυφή μόνο τον Πανελλήνιο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια επιθετική ραψωδία από τους παίκτες μας, οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν 25 πόντους στο δεκάλεπτο και να χτίσουν διψήφια διαφορά πόντων(15-25). Στη δεύτερη περίοδο όμως, ήρθε η απάντηση του Νικηφόρου, που κατάφερε να μειώσει αισθητά τη διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-37. Ο επιθετικός ρυθμός παρέμεινε αναλλοίωτος ένθεν και ένθεν στο δεύτερο μέρος, με τα καλάθια να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο και το Νικηφόρο να ισοφαρίζει στο 30′ σε 57-57. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι τα τελευταία λεπτά, χωρίς να μπορεί κανείς να χτίσει διαφορά έναντι του άλλου. Τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ήταν τα πλέον δραματικά σε εξέλιξη, καθώς η ομάδα μας βρισκόμενη με 1 πόντο πίσω στα 7″, κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο και παρά την αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε από τις διαμαρτυρίες των αντιπάλων, ο Κόλλιας με ψυχρό αίμα ευστόχησε και στις 3, για το προβάδισμα με 72-74, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς ο Νικηφόρος έκανε λάθος στην επίθεσή του και οι παίκτες μας αστόχησαν σε ζευγάρι βολών σε νεκρό χρόνο. Σπυρόπουλος με 17 ο πρώτος σκόρερ, ενώ από κοντά ακολούθησαν και οι Δαμιανός με 15 και Κόλλιας-Τσανάι με 14 έκαστος.

ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 72-74
Δεκάλεπτα: 15-25, 34-37, 57-57, 72-74
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Αντωνόπουλος): Σαλαούνης, Ποντικόπουλος, Πρινιωτάκης, Σπυρόπουλος 17, Δαμιανός 15, Μιχαλόπουλος 9(1), Τζεμανάκης 3, Μπαλωμένος, Μολλάι, Μπραουδάκης 2, Κόλλιας14(1), Τσανάι 14

 

ΕΦΗΒΙΚΟ
Μεγάλη νίκη με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο για το εφηβικό μας τμήμα, το οποίο σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες μας να μπαίνουν καλύτερα στο παρκέ και να προηγούνται, όμως η αδράνεια στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, έδωσε την ευκαιρία στην Πεντέλη να ισοφαρίσει σε 14-14. Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα μας δεν έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, με αποτέλεσμα η ομάδα των βορείων προαστίων να βρίσκει την ευκαιρία ώστε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 28-25. Λίγα πράγματα άλλαξαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τους παίκτες μας να παρουσιάζουν σοβαρά αμυντικά κενά και ως εκ τούτου, να μην βρίσκουμε ευκαιρία να περάσουμε μπροστά, με το σκορ στο 30′ να διαμορφώνεται σε 43-38. Το σκηνικό του αγώνα, άλλαξε άρδην στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα μας να κάνει ένα επιθετικό κρεσέντο, με πολλαπλούς παίκτες να σκοράρουν και να φτάνουμε στην ισοφάριση, λίγο μετά τη μέση της περιόδου. Στα τελευταία λεπτά, ο πολύ καλός -για ακόμα μία αγωνιστική-  Χνάρης, πέτυχε τους 10 από τους τελευταίους 12 πόντους της ομάδας μας και σφράγισε με αυτόν τον τρόπο, ένα μεγάλο διπλό για το Παγκράτι, με 55-61. Στους διακριθέντες, όπως προείπαμε, ο Χνάρης που πέτυχε συνολικά 22 πόντους, ενώ σημαντικής βοήθειες έδωσε και ο Αλεξανδράκης με 11 πόντους.

ΠΕΝΤΕΛΗ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 55-61
Δεκάλεπτα: 14-14, 28-25, 43-38, 55-61
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Ευαγγελίδης): Χνάρης 22(2), Τσεντζελής 4(1), Στρούζας 2, Φορτούνας, Σιούτης, Αλεξανδράκης 11(3), Τσαλαπατάνης 7, Καλταμπάνης, Χατζέλλης 5(1), Ποδαράς 7, Ζαρίφης 3

More in Ακαδημίες