Connect with us

Ακαδημίες

Ήττα για εφηβικό στο ντέρμπι κορυφής

Φοβερό μπάσκετ και μεγάλο ντέρμπι, στο εξ αναβολής παιχνίδι με το Ψυχικό, το οποίο θα έκρινε εν πολλοίς την πρωτιά στον όμιλο. Το εφηβικό μας τμήμα χρειαζόταν νίκη με 7 πόντους στο κλειστό του Ψυχικού, όμως παρά τη μεγάλη προσπάθεια, ηττήθηκε με 67-66 και πλέον θα περάσει στην επόμενη φάση -όπως όλα δείχνουν- ως δεύτερο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Ψυχικό να βρίσκει πιό εύκολα λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και ως εκ τούτου να προηγείται στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 16-10. Η ομάδα μας αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στη απόλυτη ισορροπία (32-32). Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες μας διατήρησαν τον τρομερό επιθετικό τους ρυθμό και όχι μόνο προηγήθηκαν, αλλά ισοφάρισαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, για το 45-52 στο 30′. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έσπασαν καρδιές, με το Ψυχικό να παλεύει για την ανατροπή και το Χνάρη (που πέτυχε τους 11 από τους 26 πόντους του σε αυτή την περίοδο) να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμα για το Παγκράτι. Τελικά η ομάδα των βορείων προαστίων, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 65-65 στα 15” και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα …αξιοπερίεργα! Η ομάδα μας ήθελε να παραμείνει ισόπαλο το παιχνίδι, έτσι ώστε να καταφέρει να καλύψει τη διαφορά των 7 πόντων στην παράταση, με το Ψυχικό να θέλει να αποφύγει αυτό το σενάριο και να κάνει (“επίτηδες”) φάουλ στα 11”, για να στείλει την ομάδα μας στις βολές. Ο κόουτς Ευαγγελίδης έδωσε εντολή να χαθούν οι βολές (το οποίο και έγινε) με τους παίκτες μας όμως να υποπίπτουν σε φάουλ στα 7″ και το Ψυχικό να περνάει μπροστά με 67-65. Εκ νέου φάουλ από τους αντιπάλους μας, με το Χνάρη να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα 3”, αλλά δυστυχώς οι 1/2 βολές, έφεραν την ήττα με τελικό σκορ 67-66.

ΨΥΧΙΚΟ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 67-66
Δεκάλεπτα: 16-10, 32-32, 45-52, 67-66
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Ευαγγελίδης): Ρέτζο 13(3), Μάλο, Σιούτης, Φορτούνας 4, Χνάρης 26(3), Τζιανακάκης, Τσαλαπατάνης, Καλταμπάνης, Χατζέλλης, Αλεξανδράκης 6, Ποδαράς 6, Ζαρίφης 11

More in Ακαδημίες