Connect with us

Διοίκηση

Ανακοίνωση για τη διαιτησία

Η διοίκηση του ΑΟ Παγκρατίου, θα ήθελε να γνωστοποιήσει την έντονη δυσαρέσκεια της, για τις διαιτητικές αποφάσεις των κυρίων Ζαχαρή-Ταρενίδη-Χατζηχαρίση, στο πρόσφατο παιχνίδι του ανδρικού τμήματος καλαθοσφαίρισης, απέναντι στο Ανατόλια.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι η ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ούτε θέλουμε να μακρηγορήσουμε με κενολογίες.
Αντ’ αυτού, θα παραθέσουμε μερικά στοιχεία του αγώνα και θα τεκμηριώσουμε τη θέση μας, μέσω video, που περιλαμβάνει στιγμιότυπα από το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα:

– Φάουλ: 26-36. Η ομάδα μας πραγματοποίησε 62 επιθέσεις για δίποντο και 24 επιθέσεις για τρίποντο (45 & 32 αντίστοιχα το Ανατόλια) και είχε σαφή υπεροχή στα ριμπάουντ, 36-52 (με 15 επιθετικά ριμπάουντ). Είναι αξιοπερίεργο, σε ένα κλειστό παιχνίδι με τα παραπάνω δεδομένα, να παρατηρείται τόσο μεγάλη διαφορά στα σφυρίγματα για φάουλ.

– Βολές: 46-20. Φυσικό επακόλουθο των φάουλ, είναι προφανώς οι βολές, με τα παράπονά μας να αφορούν τόσο τον υπερβολικό αριθμό βολών που δόθηκαν στο Ανατόλια, όσο και τη χαώδη διαφορά που παρατηρείται σε σχέση με αυτές που δόθηκαν στην ομάδα μας.

– 1 φάουλ σε 9’16” το Ανατόλια, στην 4η περίοδο: Η αντίπαλός μας, βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, πίσω στο σκορ. Στατιστικά, οι ομάδες που “κυνηγούν” και ως εκ τούτου αναγκάζονται να αυξήσουν την πίεσή τους, υποπίπτουν σε αυξημένο αριθμό φάουλ. Πάρα ταύτα, 44” πριν τη λήξη, είχε σφυριχθεί μόλις ένα φάουλ εις βάρος του Ανατόλια.

 

Για το τέλος -όπως προείπαμε- παραθέτουμε βίντεο με επιλεγμένες φάσεις από τον αγώνα, για να βγάλει ο καθένας, ελεύθερα, τα συμπεράσματά του:

More in Διοίκηση