Connect with us

Ακαδημίες

Πρωτιά για παιδικό – και τυπικά στα playoff το εφηβικό

Μετά από ένα ντέρμπι που έσπασε καρδιές, το παιδικό τμήμα όχι μόνο πήρε τη νίκη απέναντι στον Πανελλήνιο, αλλά με το τελικό 71-56, κάλυψε και το -8 του πρώτου γύρου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου, που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην Ά κατηγορία. Το εφηβικό από την άλλη, δε δυσκολεύτηκε απέναντι στον Τρίτωνα (ο οποίος παρατάχθηκε με 5 παίκτες) και πήρε τη νίκη με σκορ 33-72, παραμένοντας ακλόνητο στη δεύτερη θέση του ομίλου και στο δρόμο των play-off.

ΠΑΙΔΙΚΟ
Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα μας να έχει τον έλεγχο και με όπλο της την επίθεση, κατάφερε να προηγηθεί με 19-12 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα του Πανελληνίου να κάνει την αντεπίθεσή της και να μειώνει σε 26-25 στο 15′, όμως οι παίκτες μας με ένα τρομερό αμυντικό δίλεπτο, έτρεξαν ένα επιμέρους 13-1, για να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά με 39-26. Ήταν προφανές πως η πολύ σκληρή ομάδα της Κυψέλης, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και έτσι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μείωσε αρχικά σε 46-38, ενώ στη συνέχεια με ένα σερί 0-8, ισοφάρισε σε 46-46. Οι παίκτες μας όμως με ένα 6-0, στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, έδωσαν ξανά ελπίδα για την επικράτηση και το στόχο του +8. Στην τέταρτη περίοδο, οι 100+ φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του Μετς, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τρομερό φινάλε, μιας ούτως ή άλλως τρομερής αναμέτρησης. Ο Πανελλήνιος κατάφερε να προσπεράσει για πρώτη φορά στο 34′ με 53-54, όμως η ομάδα μας όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά κατάφερε με πάθος στην άμυνα και ώριμες επιλογές στην επίθεση να τρέξει ένα διαστημικό 18-2, για την τελική επικράτηση με 71-56, υπερκαλύπτοντας έτσι και τη διαφορά του πρώτου γύρου. Συγκινητική εμφάνιση από τους παίκτες του κόουτς Αντωνόπουλου, οι οποίοι έδειξαν μέταλλο και θέληση, που δύσκολα βλέπει κανείς σε ομάδες 15χρονων. Πλέον το παιδικό τμήμα, έχει μπροστά του 5 “τελικούς”, έτσι ώστε να κρατήσει την πρώτη θέση του ομίλου και να ανέλθει απευθείας στην Ά κατηγορία! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, όμως δεν μπορεί να μη γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Αντωνίου που με 22 πόντους σμπαράλιασε κάθε αμυντικό πλάνο του Πανελληνίου και στο Τζεμανάκη, ο οποίος με 5 τρίποντα, κατάφερε να δίνει κάθε φορά που οι αντίπαλοί μας πλησίαζαν, το έναυσμα για την “ανατροπή”.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 71-56
Δεκάλεπτα: 19-12, 39-26, 52-46, 71-56
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Αντωνόπουλος): Αντωνίου 22 , Δαμιανός 13 , Ποντικόπουλος, Τσανάι 5 , Σπυρόπουλος 5 , Κάτσος, Μιχαλόπουλος 9 , Τζεμανάκης 17

 

ΕΦΗΒΙΚΟ
Δε χωράει πολλή κριτική για τον αγώνα του εφηβικού, αφού ο Τρίτωνας παρατάχθηκε με 5 μόλις παίκτες και όπως ήταν λογικό, δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός. Ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε ανάμεσα στους παίκτες μας, με όλους να σκοράρουν και να έχουν μερίδιο στην επικράτηση με 33-72. Η ομάδα μας με αυτή τη νίκη κλείδωσε μία αγωνιστική πριν το τέλος και τυπικά τη 2η θέση και έχει ουσιαστικά το μυαλό του στα play-off ανόδου. Επόμενος -και τελευταίος για την κανονική διάρκεια- αγώνας, με την Αναγγένηση Πετραλώνων, στο Μετς.

ΤΡΙΤΩΝ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 33-72
Δεκάλεπτα: 3-27, 19-44, 23-58, 33-72
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Ευαγγελίδης):  Μάλο 8, Φορτούνας 4, Τσαλαπατάνης 5, Καλταμπάνης 10, Χατζέλλης 7(2), Αλεξανδράκης 9(1), Ποδαράς 8, Ζαρίφης 3(1), Γκούσης 10(1), Ρέτζο 8

More in Ακαδημίες