Connect with us

Βόλεϊ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Ηλυσιακός-Παγκράτι 2-3

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής το Παγκράτι, που επικράτησε με 2-3 επί του Ηλυσιακού στο Κλειστό των Ιλισίων.

Το 3/3 έκανε η ομάδα του Σάββα Λοιζίδη στο τοπικό ντέρμπι της Αθήνας, το οποίο δικαίωσε τον τίτλο του με τις δυο ομάδες να “αλλάζουν” μέρα στα Ιλισία.
Το Παγκράτι με καλή εμφάνιση ανά διαστήματα πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του Πρωταθλήματος και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με την Αγία Παρασκευή.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους που βρήκαν λύσεις από νωρίς μέσα από το σερβίς και το μπλοκ και κατάφεραν να κτίσουν από νωρίς μια μεγάλη διαφορα, την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος του σετ για να το κατακτήσουν με 25-16.

Στο δεύτερο σετ, ο Ηλυσιακός με ώθηση από τον κόσμο του που έδωσε το παρόν στην αναμέτρηση, χάλασε την υποδοχή του Παγκρατίου, το οποίο δεν βρήκε λύσεις επιθετικά. Η ομάδα μας έμεινε πίσω έξι πόντους και ναι μεν κατάφερε να επανέλθει στο σετ στο 23-21 με τις πολύτιμες βοήθειες απο τον πάγκο, δεν βρήκε τη φάση παραπάνω που χρειαζόταν για να κάνει ολική ανατροπή στο σετ με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει ο Ηλυσιακός με 25-22.

Το Παγκράτι βρήκε τον καλό του εαυτό στι τρίτο σετ και έπαιξε εξαιρετικό μπλοκ/άμυνα, μειώνοντας σημαντικά τα εύκολα λάθη. Μοιραία ήρθε η κατάκτηση του σετ με 25-14 αφού ο Ηλυσιακός δεν βρήκε απαντήσεις.

Το τέταρτο σετ είναι μια μάχη με τις δυο ομάδες να παίζουν υποδειγματικά τις φάσεις από υποδοχή. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει με παραπάνω από δύο πόντους. Οι παίκτες, όμως, του Παγκρατίου, ενώ ήταν μπροστά σε όλο το σετ, φάνηκε να χάνουν την υπομονή και την ψυχραιμία τους στο τέλος του σετ και οι επιθετικές επιλόγες και ενέργειες δεν αποδείχθηκαν ορθές. Ο Ηλυσιακός απο 23-21 κατάφερε να πάρει το σετ με 25-23.

Το 2-2 και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε έδωσε ορμή στους γηπεδούχους που μπήκαν πιο δυνατά στο τάι μπρέικ. Στην αλλαγή των γηπέδων βρίσκονταν μπροστά με 8-6. Φάνηκε, όμως, ότι το Παγκράτι ήταν πιο φρέσκο μετά από 2 ώρες παιχνιδιού και κατάφεραν να βγάλουν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση για να φτάσουν σε μια πολύτιμη νίκη.

Το Παγκράτι πλέον στρέφει την προσοχή του στο πολύ μεγάλο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή, την Παρασκευή 27/01 στις 21:45 στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ.

ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 2-3
Σετ: 16-25, 25-22, 14-25, 25-23, 11-15
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Μ. Δαλέκος (Α), Μ. Ντινόπουλος, Κ. Παππούλης, Δ. Μαρκάκης, Γ. Νιάρχος, Θ. Παπαθεοδοσίου, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Γ. Παππάς, Π. Γκάνιας, Γ. Μαρκόπουλος (Λ), Κ. Καρράς (Λ), Θ. Νικολάου, Δ. Στραγαλάς, Γ. Καρύδας, Φ. Μπιλλήρης

More in Βόλεϊ