Connect with us

Βόλεϊ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Οδυσσέας – Παγκράτι 2-3

Με το δίποντο έφυγε από το Μαρούσι, ο ΑΟ Παγκρατίου επικρατώντας με 3-2 επί του Οδυσσέα και πάτησε κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα. Σε μια αναμέτρηση που για ακόμα μια φορά η ομάδα μας παρουσίασε δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα, δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο απέναντι σε έναν εκ των διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους που πιέζοντας στο σερβίς εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Οδυσσέα και με πλουραλισμό στην κόντρα επίθεση προηγήθηκαν εύκολα 1-0, με 25-17.
Στο δεύτερο σετ, ο Οδυσσέας έβγαλε αντίδραση, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο εκτελώντας εξαιρετικά τις φάσεις από υποδοχή. Ενδεικτικά, η ομάδα μας σε παιχνίδι από υποδοχή είχε 14/17 τελειωμένες επιθέσεις. Το σετ κρίθηκε στην άμυνα/μπλοκ, στην οποία ο Οδυσσέας ήταν καλύτερος στο σημείο εκείνο του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 1-1 με την ελάχιστη διαφορά 25-23.
Στο τρίτο σετ, το Παγκράτι βρήκε τον καλό του εαυτό και έχτισε μια διαφορά χάρη στην ενέργεια και το σερβίς του. Στον δυναμικό ρυθμό που επέβαλε το Παγκράτι, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν και έτσι το σετ ολοκληρώθηκε με 25-13 υπέρ της ομάδας μας.
Στο τέταρτο σετ, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον ίδιο ρυθμό και υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη, σημάδι χαλάρωσης και έλλειψης συγκένρωσης. Ο Οδυσσέας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2 με 25-21.
Στο τάι μπρέικ, η ηρεμία επανήλθε στην ομάδα μας και με προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο που τέθηκε, το Παγκράτι έφτασε στην νίκη με 15-10, επικρατώντας του Οδυσσέα με 3-2 εκτός έδρας.

Με τη νίκη αυτή, το Παγκράτι ισοβαθμεί στην κορυφή με την Αγία Παρασκευή και τους Αμπελόκηπους με 11 βαθμούς, με τον Οδυσσέα (10β.) και τον Ηλυσιακό (9β.) να ακολουθούν σε ενα συναρπαστικό πρωτάθλημα που κάθε πόντος αποδεικνύεται χρυσάφι.
Την επόμενη αγωνιστική (10/02) το Παγκράτι φιλοξενείται στο Γήπεδο 5ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας από τους Ίωνες.

ΑΟ ΟΔΥΣΣΕΑΣ – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 2-3
Σετ: 17-25, 25-23, 13-25, 25-21, 10-15
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Μ. Δαλέκος (Α), Μ. Ντινόπουλος, Κ. Παππούλης, Δ. Μαρκάκης, Γ. Νιάρχος, Θ. Παπαθεοδοσίου, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Γ. Παππάς, Π. Γκάνιας, Γ. Μαρκόπουλος (Λ), Κ. Καρράς (Λ), Θ. Νικολάου, Δ. Στραγαλάς, Γ. Καρύδας, Φ. Μπιλλήρης

More in Βόλεϊ