Connect with us

Βόλεϊ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Αθηνά Μαγκουφάνας – Παγκράτι 2-3

Ανατροπή χαρακτήρα για τον ΑΟ Παγκρατίου που πήρε μια δύσκολη νίκη στην έδρα της Μαγκουφάνας, αλλά έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του Πρωταθλήματος.

Σε μια αναμέτρηση που η ομάδα μας μπήκε νευρική και χωρίς συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από την Αθηνά Μαγκουφάνας. Βρήκε, όμως, τα αποθέματα και τον ρυθμό για να φτάσει σε μια πολύ σημαντική ανατροπή φεύγοντας με τους δύο βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο έμεινε κοντά στη βαθμολογία στους πρωτοπόρους πλέον Αμπελόκηπους και Αγία Παρασκευή.
Καμία ομάδα στο πρώτο σετ δεν κατάφερε να χτίσει διαφορά, με αποτέλεσμα το σκορ να μένει κοντά. Η Μαγκουφάνα πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του σετ κατόρθωσε να προηγηθεί με 25-22. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και βρέθηκαν να χτίζουν μια διαφορά τριών πόντων στο 13-10 την οποία συντηρούσαν στη διάρκεια του σετ. Με βοήθειες από τον πάγκο υπήρξε μια μερική αφύπνιση από τους παίκτες του Σάββα Λοιζίδη, οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 20-20. Στις λεπτομέρειες, η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την επιστροφή στο σετ και έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 και 25-23.
Με παρακαταθήκη τα καλά σημεία του 2ου σετ, το Παγκράτι μπήκε δυνατά στη συνέχεια και πήρε μια διαφορά 6-0 και 13-6, η οποία και έκρινε το σετ. Με στόχο την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν εξαιρετικό βόλλευ στο τέταρτο σετ και δεν έδωσαν περιθώρια αντίδρασης στη Μαγκουφάνα, με αποτέλεσμα να γίνει το 2-2 με 25-18.
Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι κερδίζοντας πόντους από υποδοχή, όταν το Παγκράτι πήρε το κρίσιμο ράλλυ στο 11-10 για να προηγηθεί με δύο. Το μικρό αυτό προβάδισμα αποδείχθηκε σημαντικό για την οικονομία του παιχνιδιού αφού η ομάδα μας επικράτησε τελικά με 15-13, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη.

Το Παγκράτι στρέφει πλέον την προσοχή του στο σπουδαίο ντέρμπι με τους Αμπελόκηπους, την Πέμπτη (02/03) στο ΑΚ Γουδή και ώρα 21:45.

ΑΕ ΑΘΗΝΑ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ 2004 – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 2-3
Σετ: 25-22, 25-23, 15-25, 18-25, 13-15
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Μ. Δαλέκος (Α), Μ. Ντινόπουλος, Κ. Παππούλης, Δ. Μαρκάκης, Γ. Νιάρχος, Θ. Παπαθεοδοσίου, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Γ. Παππάς, Π. Γκάνιας, Γ. Μαρκόπουλος (Λ), Κ. Καρράς (Λ), Θ. Νικολάου, Δ. Στραγαλάς, Φ. Μπιλλήρης

More in Βόλεϊ