Connect with us

Βόλεϊ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Αμπελόκηποι – Παγκράτι 0-3

Μια από τις νίκες της χρονιάς πανηγύρισε ο ΑΟ Παγκρατίου στην εξ αναβολής αναμέτρηση απέναντι στους Αμπελόκηπους με 3-0 σετ.

Με πολύ καλή απόδοση και συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο, καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το Παγκράτι έφτασε σε μια σπουδαία νίκη επί των πρωτοπόρων, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, Αμπελοκήπων κάνοντας το 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και σκαρφαλώνοντας παράλληλα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν νωχελικά την αναμέτρηση και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 11-5 στο πρώτο σετ. Με όπλο το σερβίς και το πολύ καλό μπλοκ, η ομάδα μας σιγά σιγά ροκάνισε τη διαφορά και δεν έχασε την ψυχραιμιά της, ισοφαρίζοντας τελικά σε 20-20. Οι Αμπελόκηποι επηρεασμένοι από τον τραυματισμό του βασικού τους ακραίου δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στον ρυθμό που επέβαλε το Παγκράτι και έμειναν πίσω στο σκορ με 1-0 με 25-23.
Εκμεταλλευόμενοι τον καταιγιστικό ρυθμό τους αλλά και τα λάθη στην υποδοχή των Αμπελοκήπων, οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να κτίσουν μια διαφορά από το 10-10 σε 17-11 στο δεύτερο σετ. Το Παγκράτι έπαιξε σπουδαίο βόλλευ και βελτίωσε την αγωνιστική του εικόνα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα δύο σετ με 25-16.
Το τρίτο σετ ήταν μια πραγματική μάχη, με τις δυο ομάδες να παίζουν εξαιρετικά το παιχνίδι από υποδοχή. Στις λεπτομέρειες το Παγκράτι φάνηκε πιο έτοιμο πνευματικά και με ένα κρίσιμο μπλοκ και έναν άσσο απο το διαγώνιο του σε διαδοχικές φάσεις στο 23-23, κατόρθωσε να αποδράσει από την δυσκολότερη πιθανώς έδρα του πρωταθλήματος με καθαρό τρίποντο χωρίς μάλιστα να χάσει σετ.

Για την 10η Αγωνιστική της Β´ Φάσης του Πρωταθλήματος, η ομάδα μας επιστρέφει την Παρασκευή 10/03 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ μετά από επτά συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις (λόγω εργασιών του γηπέδου) για να υποδεχθεί τον Ηλυσιακό σε ένα ακόμα ντέρμπι των δύο ιστορικών ομάδων της Αθήνας.

ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 0-3
Σετ: 23-25, 16-25, 23-25
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Μ. Δαλέκος (Α), Μ. Ντινόπουλος, Κ. Παππούλης, Δ. Μαρκάκης, Γ. Νιάρχος, Θ. Παπαθεοδοσίου, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Γ. Παππάς, Π. Γκάνιας, Γ. Μαρκόπουλος (Λ), Κ. Καρράς (Λ), Θ. Νικολάου, Δ. Στραγαλάς, Φ. Μπιλλήρης

More in Βόλεϊ