Connect with us

Βόλεϊ

Τιμήθηκαν οι Μένιος Κουμουνδούρος και Χαρίτων Σταυρόπουλος

 

Ο ΑΟ Παγκρατίου τιμάει την ιστορία του καθώς στα πλαίσια του αγώνα της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Ανδρών της ΕΣΠΑΑΑ κόντρα στους Ίωνες βράβευσε δύο ανθρώπους που έγραψαν ιστορία και άφησαν το στίγμα τους με τα κοκκινόμαυρα.

Η νίκη με 3-0 χάρισε ουσιαστικά την πρώτη θέση στην ομάδα του Παγκρατίου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην προσπάθεια για άνοδο στη Α2 Κατηγορία. Η διοίκηση του ΑΟ Παγκρατίου τίμησε δύο μορφές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε η ομάδα να φτάσει στα υψηλότερα πατώματα του ελληνικού βόλεϊ. Ο πρώην παίκτης της ομάδας Μένιος Κουμουνδούρος και το επί χρόνια κύριος αρωγός με πολύπλευρη προσφορά στο σύλλογο Χαρίτων Σταυρόπουλος.

Ο Μένιος Κουμουνδούρος ήταν ενεργό μέλος της ομάδας του Παγκρατίου ως πασαδόρος τη δεκαετία του 90’ και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και να οδηγηθεί σε μέρες δόξας. Μαζί με σπουδαίους συμπαίκτες είχε συνεισφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής που αργότερα έφερε το Παγκράτι στην Α1. Ο Μένιος Κουμουνδούρος προέρχεται από οικογένεια με έντονη παρουσία στο χώρο του βόλεϊ καθώς ο πατέρας του, Δημήτρης Κουμουνδούρος, αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας τη δεκαετία του 50’ αλλά και αθλητής του Παγκρατίου ενώ και ο αδερφός του, Γιώργος Κουμουνδούρος, άφησε επίσης το στίγμα του στην ομάδα του Παγκρατίου. Οι δεσμοί της οικογένειας με τον ΑΟ Παγκρατίου παρέμειναν στενοί στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Χαρίτων Σταυρόπουλος, με τη σειρά του, ήταν ενεργό μέλος για χρόνια στην ομάδα του ΑΟ Παγκρατίου ενώ μέχρι και σήμερα αποτελεί συμπαραστάτη του συλλόγου ενισχύοντας την συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται με την εμπειρία του, την τεχνογνωσία και όχι μόνο. Με την έντονη συμβολή του και την ακούραστη προσπάθειά του οδήγησε την ομάδα της καρδιάς του μέχρι και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις στελεχωμένη από πολύ μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου βόλεϊ.

Ο σύλλογος τους ευχαριστεί θερμά για τις αναμνήσεις αλλά και την ουσιαστική συνεισφορά τους ώστε να γραφτεί η νεότερη ιστορία του συλλόγου με λαμπερά γράμματα.

Η προσοχή της ομάδας πλέον στρέφεται στα πλέι οφ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής της ΕΣΠΑΑΑ κόντρα στην ΑΕ Αμπελοκήπων τη Δευτέρα 10/4 στο Κλειστό του Μετς στις 21.45. Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου. Η προσπάθεια όλης της χρονιάς κορυφώνεται με το στόχο της ανόδου να πλησιάζει.

Ραντεβού στο γήπεδο!

More in Βόλεϊ