Connect with us

Βόλεϊ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Παγκράτι – Αμπελόκηποι 3-2

Σε ένα κατάμεστο ΜΕΤΣ και μπροστά σε εκατοντάδες φίλους της ομάδας, ο ΑΟ Παγκρατίου ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο το φετινό του ταξίδι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο πρώτος τελικός των πλέι οφ έμελε να είναι και ο τελευταίος καθώς μαζί με τις δύο νίκες από τη Β’ Φάση του Πρωταθλήματος επί της ΑΕ Αμπελοκήπων το Παγκράτι έκανε το 3-0 στις νίκες και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Σε έναν συγκλονιστικό και υψηλού επιπέδου τελικό, οι παίκτες του Σάββα Λοϊζίδη έφτασαν σε μια τρομερή ανατροπή από 2-0 σετ σε 3-2 και έσπασαν καρδιές. Οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένες στην αναμέτρηση και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη. Παρ’ όλα αυτά, το Παγκράτι βρέθηκε να προηγείται στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σετ. Οι Αμπελόκηποι με όπλο το πολύ καλό σερβίς κατάφεραν να γυρίσουν το εις βάρος τους 20-17 σε 23-23 και στις λεπτομέρειες να προηγηθούν με 1-0 και 25-23. Με κεκτημένη ταχύτητα απ το πρώτο σετ και με όπλο το πολύ καλά διαβασμένο μπλοκ τους, οι Αμπελόκηποι έκαναν εύκολα το 2-0 με 25-20.

Το Παγκράτι βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέβασε την απόδοση του στο σερβίς και την άμυνα μειώνοντας σε 2-1 με 25-22. Το τέταρτο σετ ήταν μια πραγματική μάχη με τους Αμπελόκηπους να έχουν ευκαιρία να κλείσουν το ματς όταν προηγήθηκαν με 16-12 και 20-17. Η ομάδα, όμως, όντας με την πλάτη στον τοίχο έβγαλε σπουδαίες άμυνες και μπλοκ αρνούμενη να ηττηθεί. Κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και 25-22. Με την ψυχολογία στα ύψη και με την συγκλονιστική ώθηση από τον κόσμο του, το Παγκράτι μπήκε στο τάι μπρέικ αποφασισμένο και έχτισε από νωρίς μια διαφορά πέντε πόντων με 6-1 την οποία συντήρησε μέχρι τη λήξη του ματς. Στο τελικό 15-11, με επίθεση του Κυριάκου Παππούλη επισφραγίστηκε η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής ΕΣΠΑΑΑ και τα πανηγύρια του κόσμου με τους παίκτες ξεκίνησε.

Ο ΑΟ Παγκρατίου συνεχίζει την προσπάθεια μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαίου, όταν και θα ριχτεί στην μάχη των μπαράζ για την άνοδο στην Α2. Το ταξίδι συνεχίζεται…

 

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 3-2

Σετ: 23-25, 20-25, 25-22, 25-22, 15-11

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Μ. Δαλέκος (Α), Μ. Ντινόπουλος, Κ. Παππούλης, Δ. Μαρκάκης, Γ. Νιάρχος, Θ. Παπαθεοδοσίου, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Γ. Παππάς, Π. Γκάνιας, Γ. Μαρκόπουλος (Λ), Κ. Καρράς (Λ), Θ. Νικολάου, Δ. Στραγαλάς, Φ. Μπιλλήρης

More in Βόλεϊ