Connect with us

Βόλεϊ

Α2′ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Γλυφάδα – Παγκράτι 1-3

Στο Παγκράτι κατέληξε το ντέρμπι της 5ης Αγωνιστικής, μεταξύ Γλυφάδας και ΑΟ Παγκρατίου, με την ομάδα μας να σκαρφαλώνει στην τέταρτη (4η) θέση του Πρωταθλήματος και να συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την καλή εμφάνιση κόντρα στο Φοίβο Μελισσίων, το Παγκράτι μπήκε δυνατά στο ντέρμπι. Ρίσκαρε στο σερβίς και προσπάθησε να χαλάσει το παιχνίδι της πολύ καλής ομάδας των νοτίων προαστίων. Με 7 λάθη στο πρώτο σετ, οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο σκορ. Ωστόσο, με σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο κατάφεραν να επανέλθουν στο σετ και να βρεθούν πολύ κοντά στην κατάκτησή του, όταν ισοφάρισαν σε 22-22. Τότε, όμως, διαιτητής και αβίαστα λάθη στέρησαν την ευκαιρία στο Παγκράτι να προηγηθεί αφού καταλογίστηκε παράβαση φιλέ και κόκκινη κάρτα στους παίκτες μας για διαμαρτυρίες.

Οι παίκτες του Σάββα Λοιζίδη δεν έδειξαν να πτοούνται από την δυσάρεστη εξέλιξη του πρώτου σετ και συνέχισαν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και με ένταση στο παιχνίδι τους. Μέχρι το 15 οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι με τις φάσεις διαρκείας να διαδέχονται η μία την άλλη. Το Παγκράτι φάνηκε πιο υπομονετικό στις μεγάλες φάσεις, κερδίζοντάς τες όλες, με αποτέλεσμα να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας στο δεύτερο σετ, την οποία εκμεταλλεύτηκε και μετουσίωσε ισοφαρίζοντας σε 1-1 (25-21).

Η εικόνα του τρίτου σετ ήταν πανομοιότυπη με τις δυο ομάδες να παίζουν εξαιρετικές άμυνες, χωρίς να υποπίπτουν σε λάθη. Το Παγκράτι με περισσότερες επιθετικές λύσεις κατάφερε και έχτισε ξανά μια διαφορά την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος του σετ για να προηγηθεί με 2-1 (25-19).

Στο τέταρτο σετ, η ομάδα του Σάββα Λοιζίδη βρήκε μεγάλα μπλοκ που βοήθησαν τους παίκτες του να πάρουν ψυχολογία και να αναγκάσουν τον αντίπαλο να ρισκάρει περισσότερο στο παιχνίδι του. Λάθη κούρασης και ρίσκου από την ομάδα της Γλυφάδας ήταν εκείνα που έκριναν το τελευταίο σετ και χάρισαν μια σπουδαία και πολύτιμη νίκη στο Παγκράτι.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα μας έφτασε στους εννιά (9) πόντους και βρίσκεται πίσω μόνο από Ρέθυμνο, Κερατέα και Αρμενική που παραμένουν ακόμα αήττητες στο Πρωτάθλημα.
Επόμενη αναμέτρηση για το Παγκράτι, η εντός έδρας πολύ σημαντική αναμέτρηση απέναντι στην Ολυμπιάδα Πατρών, το Σάββατο 25/11 (17:00) στο Κλειστό του ΜΕΤΣ.

ΑΣΠ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 1-3
Σετ: 25-23, 21-25, 19-25, 21-25
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Μ. Δαλέκος (Α), Θ. Νικολάου , Κ. Παππούλης, Δ. Παπαχρήστου, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Α. Σιημητράς, Κ. Καρράς (Λ), Ε. Ζαχαρόπουλος, Θ. Λέπουρας, Ι. Τραγάκης, Γ. Παππάς, Γ. Σεβαστός (Λ)

More in Βόλεϊ