Connect with us

Βόλεϊ

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Φοίβος – Παγκράτι 1-3

Πολύ σπουδαία νίκη πήρε το Παγκράτι στο Αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στο Φοίβο Μελισσίων, αφού επικράτησε με 3-1 σετ σε έναν συναρπαστικό αγώνα.

Οι δύο ομάδες μπορεί πλέον να έχουν διαφορετικούς στόχους στην Κατηγορία, με το Φοίβο να παλεύει για τη σωτηρία του, ενώ το Παγκράτι να δίνει μάχη για την τετράδα, το θέαμα, όμως, που προσέφεραν ήταν υψηλού επιπέδου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση με όρεξη και μαχητικότητα εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη της έδρας τους και κατόρθωσαν να χτίσουν μια διαφορά πέντε πόντων με 16-11. Ο Σάββας Λοϊζίδης ανακάτεψε την τράπουλα και η ομάδα του μπόρεσε να επανέλθει στο σετ, όχι, όμως και να το κατακτήσει, με αποτέλεσμα το Φοίβο να κάνει το 1-0 με 26-24. Στο δεύτερο σετ, η ομάδα μας ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς. Τα εύκολα λάθη στα οποία υπέπεσε το Παγκράτι κρατούσαν το Φοίβο στη διεκδίκηση του σετ, χωρίς να μπορεί να προσπεράσει και έτσι έγινε το 1-1 με 25-23. Με βελτιωμένη εικόνα, η ομάδα μας και το διαγώνιο της ομάδας σε εξαιρετική ημέρα (35/69 επ.) με συνολικά 36 πόντους, το Παγκράτι έκανε το 2-1 με 25-21. Ο Φοίβος έβγαλε αντίδραση στο τέταρτο σετ και βρέθηκε μπροστά με 18-11 και 19-14 προτού οι παίκτες μας περάσουν στην αντεπίθεση και φτάσουν σε μια τρομερή ανατροπή. Με όπλο το μπλοκ και τα επτά (7) στο τέταρτο σετ μόνο, κατόρθωσαν να αποδράσουν με το τρίποντο από τα Μελίσσια και να αποδείξουν ότι έχουν ισχυρό μέταλλο.

Με την καθαρή αυτή νίκη και το συνδυασμό αποτελεσμάτων, το Παγκράτι έπιασε το Ρέθυμνο στην τρίτη θέση με 29 βαθμούς και κοιτάζει ακόμα ψηλότερα. Η Κερατέα παραμένει στην πρώτη θέση με 37 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η ΑΕ Αρμενίων με 33 βαθμούς (-1 αγώνας). Στο κυνήγι της τέταρτης θέσης και των play off έχει μπει για τα καλά, η πολύ ενισχυμένη ομάδα της Γλυφάδας με 21 βαθμούς, που φιλοξενείται στο Παγκράτι το Σάββατο 10/02 σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

ΣΦΑΜ ΦΟΙΒΟΣ – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 1-3
Σετ: 26-24, 23-25, 21-25, 25-27
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Γ. Παππάς (Α), Θ. Νικολάου, Κ. Παππούλης, Δ. Παπαχρήστου, Μ. Ντινόπουλος Α. Παπαδόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Α. Σιημητράς, Κ. Καρράς (Λ), Ε. Ζαχαρόπουλος, Θ. Λέπουρας, Δ. Στραγαλάς, Ι. Τραγάκης, Δ. Μαρκάκης (Λ)

More in Βόλεϊ