Connect with us

Βόλεϊ

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Παγκράτι – Ρέθυμνο 2-3

Και τώρα play-off…. Σε μια αναμέτρηση με πλούσιο θέαμα, το Ρέθυμνο πανηγύρισε τη νίκη, ενώ το Παγκράτι πήρε τον γλυκόπικρο πόντο που του χάρισε και μαθηματικά την είσοδο στα play-off του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών – Νότιος Όμιλος.

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος, οι δύο ομάδες χρειάστηκαν το τάι μπρέικ για να λύσουν τις διαφορές τους, μετά την αναμέτρηση του πρώτου γύρου και τα περσινά μπαράζ ανόδου στην Α2 Κατηγορία. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους που πίεσαν την υποδοχή του Παγκρατίου και κατάφεραν να αναγκάσουν τους γηπεδούχους σε αβίαστα λάθη, τα οποία και τελικά κόστισαν το σετ (20-25). Στο δεύτερο σετ, το Ρέθυμνο φάνηκε να πατάει καλύτερα και να αντιμετωπίζει με επιτυχία τα ατού του Παγκρατίου, φτάνοντας στο 2-0 (25-21). Ωστόσο, η ομάδα μας έβγαλε αντίδραση και εκμεταλλευόμενη τους πολύ σημαντικούς πόντους που πήρε πίσω από το σερβίς αλλά και από τα μεγάλα ράλλυ του σετ, απέκτησε ψυχολογία και μείωσε σε 2-1 (25-18).

Με παρακαταθήκη το σχεδόν τέλειο τρίτο σετ, το Παγκράτι μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 2-2 μετά από ένα πολύ θεαματικό τέταρτο σετ με μεγάλες φάσεις. Στο τάι μπρέικ, οι παίκτες του Σάββα Λοϊζίδη φάνηκαν να πατούν καλύτερα και προηγήθηκαν με 4-0. Το Ρέθυμνο, όμως, κατόρθωσε να γυρίσει το εις βάρος του 11-9 σε 11-15 και να πάρει το δίποντο στο ΜΕΤΣ, εκμεταλλευόμενο το μπλοκ που του χάρισε τελικά τη νίκη.

Η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα φαίνεται να ξεκαθαρίζει δύο στροφές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, αφού η Αρμενική βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πρώτη (1η) θέση, ενώ η Κερατέα με τη δεύτερη ήττα της σε τρία παιχνίδια θα συμβιβαστεί στη δεύτερη (2η) θέση και στο πλεονέκτημα έδρας στα play-off κόντρα στο Ρέθυμνο που κλείδωσε την τρίτη (3η) θέση. Ερμής και Γλυφάδα θα παλέψουν ως την τελευταία αγωνιστική για την πέμπτη (5η) θέση, ενώ μεγάλη μάχη προμηνύεται για την παραμονή, ανάμεσα σε Φοίβο (20π.), Ηράκλειο (16π.), Πετρούπολη (15π.), Μυτιλήνη (14π.) και Ολυμπιάδα (13π.), για μόλις δύο θέσεις στην Εθνική Κατηγορία.

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – ν. ΟΠΕ Ρεθύμνου 2-3
Σετ: 20-25, 21-25, 25-18, 25-22, 11-15
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Σ. ΛΟΙΖΙΔΗΣ): Γ. Παππάς (Α), Θ. Νικολάου, Κ. Παππούλης, Δ. Παπαχρήστου, Α. Παπαδόπουλος, Α. Σιημητράς, Κ. Καρράς (Λ), Ε. Ζαχαρόπουλος, Θ. Λέπουρας, Δ. Στραγαλάς, Γ. Σεβαστός, Μ. Ντινόπουλος, Ν. Ζαρίφης, Δ. Μαρκάκης (Λ)

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Βόλεϊ