Connect with us

Βόλεϊ

Αγωνιστικός Απολογισμός 2023-2024

Το Παγκράτι στην τέταρτη αγωνιστική χρονιά μετά την ανασύστασή του κοιτάει μόνο ψηλά. Η συνταγή έχει παραμείνει η ίδια από την πρώτη μέρα και η ομάδα που έχει επενδύσει σε χαρακτήρες ανταμείβεται συνεχώς.

Μετά την άνοδο του Παγκρατίου, πολλοί πίστεψαν ότι η ομάδα μας θα πάλευε για τη σωτηρία στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Από το περσινό επιτυχημένο ρόστερ, ο προπονητής Σάββας Λοϊζίδης κράτησε τον πυρήνα της ομάδας και με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, το Παγκράτι ρίχτηκε στη μάχη του Πρωταθλήματος. Ο στόχος τέθηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική – μετά την κακή εμφάνιση και ήττα από την Αρμενική με 3-0 – και έγινε σαφές ότι η τετράδα θα μπορούσε να κατακτηθεί μόνο μέσα από δουλειά και συγκέντρωση σε κάθε αγώνα. Ακολούθησαν συγκλονιστικές μάχες και επικρατήσεις απέναντι σε ομάδες με πολύ υψηλά μπάτζετ από ένα Παγκράτι που αντί για χρήματα διέθετε στους παίκτες του το κατάλληλο πλαίσιο και περιβάλλον να εξελιχθούν αγωνιστικά, να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν και να είναι προσηλωμένοι μόνο στο γήπεδο. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, το Παγκράτι μετρούσε μόλις τρεις ήττες απέναντι στους τρεις πρωτοπόρους της βαθμολογίας (από Κερατέα και Ρέθυμνο έχασε στο τάι-μπρέικ) και μια κακή ήττα στην έδρα του Ηρακλείου σε ένα επεισοδιακό αεροπορικό ταξίδι για τους παίκτες μας.

Πολλές εξακολουθούσαν να είναι οι φωνές που έλεγαν ότι το Παγκράτι δεν άξιζε να βρίσκεται τόσο υψηλά στην βαθμολογία και να κυνηγάει τους πρωτοπόρους από κοντά. Για αυτό το λόγο και όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά, με το επίπεδο να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Το Παγκράτι, αντίθετα, επέλεξε να “μικρύνει” ακόμα περισσότερο το ρόστερ, ώστε να γίνει ακόμα πιο στοχευμένη δουλειά. Τελικά, αποδείχτηκε η ορθή επιλογή, καθώς η ομάδα μας κατάφερε να κάνει ένα τρομερό 5/6 στην έναρξη του δεύτερου γύρου και να εξασφαλίσει την είσοδό της στην τετράδα, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, με νίκες με ανατροπές, με νίκες σε τάι-μπρέικ και με νίκες σε δύσκολες έδρες της επαρχίας. Το πνευματικό επίπεδο των παικτών και οι λύσεις που προσέφεραν όλοι οι παίκτες της ομάδας ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά.

Με κεκτημένη ταχύτητα και υψηλή ένταση στις προπονήσεις, το κοντέρ των βαθμών και των νικών/ηττών μηδένισε και το Παγκράτι ρίχτηκε στη μάχη των play-off με στόχο την άνοδο στην Pre League και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α2, απέναντι στην καθ’ ομολογία πιο σταθερή ομάδα της χρονιάς, την ΑΕ Αρμενίων. Στην πρώτη αναμέτρηση, η ομάδα μας χρειάστηκε δύο σετ για να απελευθερωθεί αγωνιστικά και έκτοτε παρακολουθήσαμε μια συγκλονιστική σειρά αγώνων. Στο ΜΕΤΣ και με την πλάτη στον τοίχο, οι παίκτες μας πέτυχαν τη νίκη της χρονιάς, απέναντι στους μετέπειτα Πρωταθλητές για να οδηγήσουν τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Όλοι το πιστέψαμε μετά το 0-1 στο τρίτο ματς, αλλά η ομάδα των υπερβάσεων έμεινε από δυνάμεις και υποτάχθηκε στους Πειραιώτες με 3-1 σετ μένοντας δύο σετ μακριά από μια ακόμα υπέρβαση.

Η χρονιά κλείνει με την κατάκτηση της 4ης θέσης (1η ΑΕ Αρμενίων, 2η Κερατέα, 3ο Ρέθυμνο) και γλυκόπικρα συναισθήματα, αφού η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και η ελπίδα για την άνοδο δεν έσβησε ποτέ. Μια ομάδα που φτιάχτηκε από τους παίκτες για τους παίκτες θα συνεχίσει να ονειρεύεται και να στοχεύει μόνο ψηλά. Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στο ΜΕΤΣ για να υποστηρίξουν την ομάδα μας τα Σάββατα, τους ανθρώπους που ταξίδεψαν στην επαρχία αλλά και στα νησιά της νοτίου Ελλάδος για να στηρίξουν τους παίκτες μας, τους χορηγούς μας, Καλλίστη, Κάτι τι στον Υμηττό, Mr Crepito, Βέρρας Μεταφορική, Caja de Musica, Musique cafe Athens, Gaston, Metz, Caldera Yachting και SN Taxis, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε τίποτα από όλα αυτά να υλοποιηθεί και φυσικά τους παίκτες μας και το επιτελείο της ομάδας για τις ατελείωτες αφιλοκερδείς ώρες που έχουν αφιερώσει στο σύλλογο.

Το πρώτο βήμα έγινε και το Παγκράτι απέδειξε ότι χρειάζεται όρεξη, οργάνωση και σωστές επιλογές προκειμένου να οδηγηθείς εκεί που θες να φτάσεις… Τα καλύτερα είναι μπροστά!!

More in Βόλεϊ