Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

National League 1: Παγκράτι – Πανελευσινιακός 74-69

Επιστροφή στις νίκες για το Αντρικό!

Σημαντική εντός έδρας νίκη πανηγύρισε το Αντρικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μας, επικρατώντας με 74-69 του Πανελευσινιακού στο κλειστό του Μετς και επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Η ομάδα μας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο στην άμυνα και παίρνοντας από νωρίς τον έλεγχο, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 22-14. Στη δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παραμείνουν κοντά στο σκορ, ωστόσο οι παίκτες μας διατήρησαν το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 39-33.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ακόμη καλύτερο για το Παγκράτι, που με τρία διαδοχικά εύστοχα τρίποντα ανέβασε τη διαφορά στο +15 (48-33) στο 22ο λεπτό. Ο Πανελευσινιακός, όμως, αντέδρασε και μείωσε τη διαφορά, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 55-47, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να επιστρέψουν διεκδικώντας την ανατροπή, όμως οι παίκτες μας διατήρησαν την ψυχραιμία τους στα κρίσιμα σημεία και υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος, φτάνοντας σε μία πολύτιμη νίκη με 74-69.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στο προπονητικό επιτελείο! Συνεχίζουμε τη δουλειά και προχωράμε βήμα-βήμα, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ομάδας μας.

Παγκράτι-Πανελευσινιακός 74-69

Διαιτητές: Ρίζος-Ρώτας-Τζανετάκης

Δεκάλεπτα: 22-14, 39-33, 55-47, 74-69

Παγκράτι (Οικονομόπουλος): Knight 18, Τσολακάκης 8(2), Παρασκευόπουλος 2, Στογιάνοβιτς 4, Μαυρογιάννης 17(2), Κωστόπουλος 3(1), Ζαρίφης 12, Δημητρίου 10, Εζέτζα, Τρίχας, Τσίπας, Sylla

Πανελευσινιακός (Βούλγαρης): Έχαρχος 4, Γεραμάνης 12, Καρακώστας 9, Πιουσκούλογλου 2, Καραθανάσης 2, Ντακούλιας 10(1), Στάμελος 15(1), Καραμαλέγκος, Παπαγεωργόπουλος 5, Χατζηνικόλας 10(1)

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικονομόπουλος: Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ελευσίνας!

Περιμέναμε αυτό το ντέρμπι από πέρσι, όταν μας υποδέχτηκαν «ζεστά». Θέλαμε να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να μολύνουμε περισσότερο το μπάσκετ, αλλά να δείξουμε τον δρόμο. Έτσι, διαχειριστήκαμε το παιχνίδι σαν γιορτή, με άψογη συμπεριφορά από τον κόσμο μας, που έδωσε δυναμικό «παρών» για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, και πήραμε μια καθαρή νίκη μέσα στο γήπεδο!

Προηγηθήκαμε από το τζάμπολ, δεν χάσαμε καμία στιγμή το προβάδισμα, φτάσαμε μέχρι και τους 15-16 πόντους μπροστά, αν δεν κάνω λάθος, και, φυσικά, όταν οι αντίπαλοι έκαναν την αντεπίθεσή τους, υποφέραμε μεν, το διαχειριστήκαμε δε, καταφέρνοντας να ελέγξουμε το παιχνίδι και να ξαναχτίσουμε μια διαφορά ασφαλείας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!

Σίγουρα έχουμε πολλά ακόμα να βελτιώσουμε αγωνιστικά. Ωριμάζουμε μέρα με τη μέρα και εμφανίζουμε κάποια καλά σημάδια, αλλά υπάρχουν και διαστήματα στα οποία δεν έχουμε τον κατάλληλο ρυθμό. Μας λείπουν η ταχύτητα στην πάσα, η ταχύτητα στην εκτέλεση, οι καλές αποστάσεις και το flow. Αμυντικά, σταματάμε να πιέζουμε την μπάλα και δεν χρησιμοποιούμε σωστά τα χέρια μας, κάτι που πρέπει να τελειώσει άμεσα. Ευτυχώς, στην έδρα μας αυτά τα διαστήματα είναι μικρότερα.

Βρήκαμε, λοιπόν, τον τρόπο να πάρουμε το ντέρμπι χωρίς τον πρώτο σκόρερ και ριμπάουντερ μας, ο οποίος, δυστυχώς, δεν αγωνίστηκε. Τον περιμένουμε να επιστρέψει δυνατός και ήδη αρχίζουμε να προετοιμάζουμε το παιχνίδι με τη Νήαρ Ηστ, μια εξαιρετική ομάδα, με όμορφη έδρα, στη διπλανή γειτονιά, που παίζει αρκετά δυνατά, όπως κι εμείς!

Θα έχει ενδιαφέρον!

ΖΑΡΙΦΗΣ: Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου κάθε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, είναι απαραίτητο να δείχνουμε συνέπεια, ετοιμότητα και συγκέντρωση σε κάθε αγώνα, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκαμε στο γήπεδο με την απαραίτητη προσήλωση, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα όσα είχαμε δουλέψει και μας είχαν ζητήσει οι προπονητές μας. Προετοιμαστήκαμε σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με στόχο να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τις απαιτήσεις του αγώνα, και θεωρώ πως η προσπάθειά μας αυτή απέδωσε καρπούς.

Ωστόσο, η νίκη αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν και η προσοχή μας στρέφεται αμέσως στην επόμενη αναμέτρηση, απέναντι στη Νήαρ Ηστ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα στην έδρα της, που δυσκολεύει κάθε αντίπαλο, γι’ αυτό και οφείλουμε να σεβαστούμε τις απαιτήσεις του αγώνα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να παρουσιαστούμε και πάλι ανταγωνιστικοί.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο μας, που στάθηκε για ακόμη μία φορά στο πλευρό μας, καθώς και τον Στέφανο, ο οποίος ήρθε από μακριά για να μας στηρίξει !

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Μπάσκετ Ανδρών