Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 73-75

Νέα εντός έδρα ήττα για την ομάδα μας η οποία εξακολουθεί να προβληματίζει με την αδυναμία της να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα της έδρας. Η σημερινή ήττα ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μίας κακής εμφάνισης, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο κατά το οποίο η αμυντική αδιαφορία χαρακτήρισε όλους τους παίκτες μας. Στο ίδιο διάστημα η ΑΕΚ γνωρίζοντας πως και με την απουσία του Κοψαύτη δεν είχε πολλές λύσεις εκμεταλλεύτηκε άριστα τα όπλα της δηλαδή τους Καρτέλο και Γκιζογιάννη κοντά στο καλάθι και την εμπειρία του Λιούϊς στην περιφέρεια αλλά ούσα και καλύτερα διαβασμένη από το Παγκράτι κράτησε το προβάδισμα σε όλο το πρώτο εικοσάλεπτο το οποίο έληξε με 29-40. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λιόγας επιστράτευσε άμυνα ζώνης η οποία σε συνδυασμό με τις επιθετικές βοήθειες του Μίχαλου συνέβαλε στο να μειώσουμε την διαφορά (49-50 στο 28’) και 53-57 στο τέλος του 3ου δεκάλεπτου. Στο 4ο δεκάλεπτο ο Καρτέλο αποχώρησε με 5 φάουλ και ο Λιούϊς είχε ήδη 4 όμως αφενός η πολύ κακή μέρα των ψηλών (μόνο ο Κοτρότσιος πάλεψε) και αφετέρου η επιμονή των guards σε ατομικές προσπάθειες δεν επέτρεψαν να το εκμεταλλευτούμε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο πόντο με τον Μαχαίρα να ισοφαρίζει με μία βολή σε 73-73 10’’ πριν το τέλος. Στο time out η επιλογή του Λιόγα ήταν γρήγορο φάουλ το οποίο έγινε στον Γκιζογιάννη ο οποίος ψύχραιμα πέτυχε και τις 2 βολές. Στην επαναφορά μία ηρωική «μπούκα» του κατά τ’ άλλα διακριθέντα Βασιλόπουλου σκόνταψε στην άμυνα του Κασάμπαλη ο οποίος πρόσθεσε ένα ακόμα κόψιμο στα 3 που είχε ήδη, δίνοντας τέλος στο παιχνίδι. Η τέταρτη φετινή ήττα στο ΜΕΤΣ μηδενίζει τις σημαντικές εκτός έδρας επιτυχίες μας και προβληματίζει για την συνέχεια όπως προβληματίζει και η εν γένει αγωνιστική εικόνα της ομάδας η οποία απαιτεί ουσιώδεις βελτιώσεις και αλλαγές προκειμένου να μην μπλέξουμε σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 29-40, 53-57, 73-75.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λιόγας): Σκουζής, Λόλας 4, Βασιλόπουλος 24 (4), Καράβολας, Πλουτέτσκι, Βαρδιάνος 3 (1), Δημακός 4, Μίχαλος 22 (2), Μαχαίρας 14, Κοτρώτσιος 2, Τζουγκαράκης.
ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Οικονομάκης): Παπαντωνίου 13 (3), Λάππας, Οικονομάκης, Ράπτης 6, Καρτέλο 12, Λιούις 22, Κασάμπαλης 2, Γκιζογιάννης 20 (1)

More in Μπάσκετ Ανδρών