Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 72-71

Στην πρώτη εμφάνιση της ομάδας με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στον πάγκο διεκδικήσαμε με αξιώσεις τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελευσίνα πιο επιθετική να στηρίζει τις επιθέσεις της στον Μαναβόπουλο και τον Κακλαμάνο αλλά και το Παγκράτι καλά στημένο στην άμυνα και προσεκτικό στην επίθεση να ακολουθεί από κοντά. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 22-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η επιθετική αφλογιστία μας (5 πόντους σε 6 λεπτά) δημιούργησε μία διαφορά για την Ελευσίνα με 33-24 στο 16’ και 38-32 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελευσίνα με οργανωμένες επιθέσεις και καλή ευστοχία εκμεταλλεύτηκε άψογα την αμυντική μας αδράνεια και ανέβασε το σκορ στο 53-39 δίνοντας την αίσθηση πως είχε κλειδώσει τη νίκη. Η αλλαγή όμως της άμυνας σε ζώνη και ένα εκπληκτικό επιθετικό κρεσέντο του Νίκου Μίχαλου με 14 σερί πόντους και 4/4 τρίποντα έφερε τις ομάδες στο 53-53 με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει άγρια ομορφιά. Με καλάθι του Βασιλόπουλο περνάμε μπροστά με 56-55 και η τρίτη περίοδος κλείνει στο 58-58. Στο 4ο δεκάλεπτο οι ομάδες πήγαιναν στήθος με στήθος  χωρίς καμία να μπορεί να χτίσει έστω και μικρή διαφορά. Στα 59΄΄πριν το τέλος ο Βασιλόπουλος με 2/2 βολές μας έδωσε αέρα 4 πόντων αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετό. Ο Νίκου με 2/2 βολές στα 55΄΄ μείωσε σε 69-71 για να κλέψει την μπάλα στην αμέσως επόμενη φάση από τον Βασιλόπουλο στα 47΄΄΄και να ξεκινήσει νέα επίθεση για τους γηπεδούχους την οποία όμως εκδήλωσαν 3 φορές μέχρι να ισοφαρίσουν αφού οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να πάρουν το πιο κρίσιμο αμυντικό rebound του αγώνα. Μετά από time out του Σκαραφίγκα και σωστό γύρισμα της μπάλας ο έμπειρος Νίκου ανενόχλητος από την δεξιά γωνία πέτυχε τρίποντο γράφοντας το τελικό 72-71. Στην συνέχεια ο Βασιλόπουλος με αντίπαλο το χρονόμετρο και στην προσπάθεια του να πετύχει το καλάθι της νίκης τράκαρε πάνω στους Μπαλάφα και Θέο βάζοντας τέλος στις ελπίδες για νίκη. Δύο άστοχες βολές του Μπαλάφα και ένα τρίποντο της απελπισίας του Μίχαλου από την σέντρα δεν άλλαξαν το σκορ. Από το παιχνίδι αυτό κρατάμε τα σαφή σημάδια βελτίωσης στην αγωνιστική μας εικόνα αλλά και την σημαντική βοήθεια των φιλάθλων μας οι οποίοι σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές ενίσχυσαν με όλες τους τις δυνάμεις την ομάδα μας και με συμπεριφορά για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια.

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουμε την Ολυμπιάδα Πατρών στο ΜΕΤΣ  σε ματς κλειδί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα : 22-19,38-32,58-58,72-71
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας) : Νίκου 7 (1),Κουκοράβας 2,Μαναβόπουλος 16 (2/3),Συγκούνας 5 (1),Τύρλας 8,Κακλαμάνος 10 (1/6),Δεληγιάννης 4,Τριχόπουλος 8,Θέος 7 (1) , Μπαλάφας 5 (1)
ΠΑΓΚΡΑΤΙ(Παπαδόπουλος) : Σκουζής,Λόλας 4,Βασιλόπουλος 13 (1/3),Καράβολας 2,Βαρδιάνος 5,Δημάκος 4,Μίχαλος 23 (5/9),Μαχαίρας 14,Πλουτέσκι 4 (1),Κοτρότσιος,Τζουγκαράκης 2.

 

More in Μπάσκετ Ανδρών