Connect with us

Μπάσκετ Γυναικών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 66-53

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχαν τα κορίτσια μας, τα οποία με ένα εκρηκτικό τέταρτο δεκάλεπτο επικράτησαν δύσκολα του Άρη Πετρούπολης με 66-53.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κατερίνα Πεσκαντζίου να σκοράρει 4 γρήγορους πόντους και την ομάδα μας να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα (8-4). Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενες πέρασαν την μπάλα στην έμπειρη 32χρόνη σέντερ Ανδριάνα Τσουμάνη η οποία με συνεχόμενους πόντους έφερε μπορστά την ομάδα της στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-16. Η Τσουμάνη την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στην Α1 και τον Πρωτέα Βούλας. Σαφέστατα το κλειδί της αναμέτρησης φάνηκε ότι θα ήταν η αντιμετώπιση της, και παρά το 22-27 με το οποίο βρέθηκαν μπροστά τα κορίτσια της Πετρούπολης το τρίτο της φάουλ αποδείχθηκε καθοριστικό. Το ημίχρονο έκλεισε με 29-32 υπέρ των φιλοξενούμενων που έψαχναν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 6 ήττες. Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο με την ομάδα μας να κάνει την τελική της αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο. Η Σοφία Πάνου με 3 άσιστ και με την Ελένη Μηνά να τελειώνει ισάριθμες φάσεις το εύθραυστο 49-49 έγινε 55-49, ενώ λίγο αργότερα με καλάθι της Δασιοπούλου το σκορ ανέβηκε στο +11 (60-49) χαρίζοντας στα κορίτσια του Χρήστου Τζαμάλη την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Πολύ καλή απόδοση είχαν όσες αγωνίστηκαν με την Τόνια Δέτση να κάνει εκπληκτική δουλειά στα ριμπάουντ, στην άμυνα και στην ενέργεια που έδωσε στην ομάδας μας.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 66 – 53  (29-32)
Διαιτητές: Μαγκουνής, Σέλληνας
Παγκράτι (Τζαμάλης) : Δέτση 8, Λιγνού 1, Δασιοπούλου 9, Γαζέτα 4, Κολοβού 12, Σταματοπούλου 11, Πεσκατζίου 8, Πάνου 7, Μηνά 6.
Άρης Πετρούπολης (Ματζάκος) : Λαμπροπούλου 10, Χούμου, Αθανασίου, Κρανούλη 4, Κουτελιέρη 12, Τζώλου 5, Τσουμάνη 22, Δημητράκη.

More in Μπάσκετ Γυναικών