Connect with us

Μπάσκετ Γυναικών

ΓΑΛΑΤΣΙ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 52-63

Καθοριστικό βήμα προς την σωτηρία έκανε η ομάδα η οποία πέτυχε καθοριστική νίκη μέσα στο Γαλάτσι επί της τοπικής ομάδας με 63-52.

Τα κορίτσια του Χρήστου Τζαμάλη γνώριζαν πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικό, και με τυχόν νίκη θα θεμελίωναν τις βάσεις για την παραμονή.

Έτσι με νίκη την επόμενη αγωνιστική στο Μετς επί των Αμαζόνων που είναι τελευταίες και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα τα κορίτσια μας θα καταφέρουν να κλειδώσουν την παραμονή τους εκμεταλλευόμενες και το δύσκολο πρόγραμμα του Παπάγου.

Παρόλα αυτά τα κορίτσια μας δεν ξεκίνησαν καλά στο πρώτο δεκάλεπτο μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν την σέντερ του Γαλατσίου (Σ.Φουράκη)  και έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 19-11 υπέρ των κοριτσιών του Χρυσικάκη.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτριες μας ανέβασαν την απόδοση τους και με την Τούλα Γαζέτα για μια ακόμα φορά σε μεγάλη επιθετικά βραδιά και την Κατερίνα Πεσκαντζίου να σκοράρει αλλά και να μαζεύει όλα τα ριμπάουντ, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες με 33-29.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πέρασε στον απόλυτο έλεγχο της ομάδας μας, η οποία έλεγχε τον ρυθμό κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 46-37.

Στην τελευταία προσπάθεια που έκανε το Γαλάτσι να πλησιάσει την ομάδα μας στο σκορ δεν τα κατάφερε, καθώς η αρχηγός της ομάδας μας Ράνια Δασιοπούλου αν και άστοχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ευστόχησε σε καθοριστικό τρίποντο (το μοναδικό της στο παιχνίδι) το οποίο κλείδωσε την πολύτιμη νίκη μας.

Πολύ καλή σε άμυνα και επίθεση ήταν η Ευγενία Κολοβού ενώ και η Τόνια Δέτση ήταν πολύ μαχητική. με όλα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν να δίνουν τα πάντα για τη νίκη.

ΓΑΛΑΤΣΙ – Α.Ο.ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 52 – 63
Διατητές: Μουρμούρης, Πετράκης
Δεκάλεπτα: 19-11, 29-33, 37-46, 52-63
ΓΑΛΑΤΣΙ (Χρυσικάκης): Ζυγογιάννη 2, Κωστοπούλου 3(1), Φουράκη Β. 5(1), Δαμουλάκη 3(1), Αλσάμι, Κοιλιαρίδη 23(2), Μίχα, Κώττη, Παπαδάκη, Φουράκη Σ. 16.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Τζαμάλης): Δέτση 5, Αναγνώστου, Δασιοπούλου 3(1), Γαζέτα 22(3), Κολοβού 7, Ιντσαμπούν, Χασαπίδου, Σταματοπούλου 4(1), Πεσκατζίου 18, Μούκα, Μηνά 4.

 

More in Μπάσκετ Γυναικών