Connect with us

Μπάσκετ Γυναικών

«Θα κάνουμε τα πάντα για το Παγκράτι»

Το Παγκράτι είναι μια μπασκετική γειτονιά που όλος ο κόσμος ζει και αναπνέει για το άθλημα του μπάσκετ.

Φέτος το γυναικείο τμήμα του συλλόγου μετά από διαφορές ανακατατάξεις βρέθηκε στην Α’ ΕΣΚΑ και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με ένα και μόνο στόχο να παίξει όμορφο μπάσκετ και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί καθώς στο μυαλό της διοίκησης είναι μέχρι και η άνοδος στην Α2.

Στην προσπάθεια αυτή ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Αδαμόπουλος θα έχει τη βοήθεια των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων που είναι ένα κράμα εμπειρίας και ταλέντου μείγμα δηλαδή ικανό για να οδηγήσει το σύλλογο και πάλι εκεί που ανήκει.

Δυο από τα νέα στελέχη της ομάδας η φοργουρντ Κανονίδου Σοφία και η γκαρντ Αθανασία Καναβάρου μίλησαν αποκλειστικά στο www.pagratiao.gr για τα σχέδια τους τις φιλοδοξίες τους και το πώς αισθάνονται που αποτελούν μέλη του ιστορικού σωματίου της Αθήνας. Οι δυο νεαρές παίκτριες  τόνισαν ότι είναι πολύ τυχερές που βρίσκονται στην οικογένεια του Παγκρατίου ενώ αποκάλυψαν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Η Σοφία Κανονίδου με αρκετές παραστάσεις στην καριέρα της καθώς, έχει διανύσει πολλά μπασκετικά χιλιόμετρα στα  παρκέ έρχεται για να μεταδώσει την εμπειρία της στην ομάδα και να αποτελέσει το βασικό κρίκο που θα ενώσει το παλιό με το νέο τη γνώση με τη δίψα. Από την μεριά της η νεαρή γκαρντ Αθανασία Καναβάρου μετά το περσινό πέρασμα από τον Σπόρτινγκ έρχεται σε μια ακόμα ιστορική ομάδα για να βοηθήσει όσο μπορεί το σύλλογο στους στόχους της άλλα και η ιδία να πάρει εμπειρίες και εικόνες που θα της φάνουν πολύ χρήσιμες στη συνεχεία της καριέρας της.

Αναλυτικά η συνέντευξη των δυο νεαρών παικτριών του Παγκρατίου

1)θα ήθελα να μου πείτε  ποιοι ήταν το κίνητρο που σας έκανε να έρθετε στην ομάδα του Παγκρατίου.?

Σ.Κ: «Να κάνω μια καλή χρόνια και να βοηθήσω το σύλλογο που με επέλεξε και δείχνει να με πιστεύει πολύ»

Α.Κ: «Η απόφασή μου να φορέσω την φανέλα του Παγκρατίου σχετίζεται με την ιστορικότητα του συλλόγου καθώς και με τη συμφωνία των προσωπικών μου στόχων με τους στόχους της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να αγωνίζεται σε μια ομάδα με ΄΄βαριά΄΄ φανέλα και με ανθρώπους που την αγαπούν και ενδιαφέρονται για αυτήν χρόνια .Ο τρόπος επίσης που με προσέγγισαν τόσο ο προπονητής μου όσο και οι άνθρωποι της διοίκησης αποτέλεσαν ένα ακόμη κίνητρο για τον ερχομό μου στην ομάδα.»

2) Έχετε έρθει σε μια πολύ ιστορική ομάδα και σε μια γειτονία που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ πως νιώθετε για αυτό?

Σ.Κ: «χαρούμενη και γεμάτη όρεξη να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Τέτοια ιστορικά σωματεία πρέπει να βρίσκονται εκεί που τους αξίζει»

Α.Κ. «Νιώθω πολύ τυχερή που θα αγωνιστώ σε μία ομάδα με μεγάλη μπασκετική ιστορία. Ο κόσμος και η αγάπη του για το άθλημα και την ομάδα δίνει σε κάθε αθλητή ένα επιπλέον κίνητρο να βγάζει μέσα στο στο παρκέ τον καλύτερο του εαυτό και να ξεπερνά ακόμα και τις δυνάμεις του όταν αυτό χρειάζεται.

3) φέτος το Παγκράτι θα προσπαθήσει να παντρέψει το παλιό με το νέο πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει το εγχείρημα και πόσο βοηθού το γεγονός ότι στην ομάδα ήρθαν παίκτριες έμπειρες?

Σ.Κ. «με πολλή δουλεία καλή θέληση και από τις δυο πλευρές πιστεύω ότι μπορεί να βγει στο γήπεδο κάτι πολύ καλό. Μου φαίνεται περίεργο που πλέον θεωρούμαι απ τις έμπειρες μιας και τα προηγούμενα χρόνια ήμουν απ τις “μικρές” της ομάδας. Ελπίζω να αποδείξω ότι όντως διαθέτω εμπειρία και να δικαιώσω τον κόουτς και τους ιθύνοντες του παγκρατίου»

Α.Κ «Πιστεύω πως το φετινό πλάνο του παγκρατίου έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Ο συνδυασμός έμπειρων και νέων παιχτριών στην ομάδα πιθανώς να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Οι έμπειρες παίχτριες θα προσδώσουν στην ομάδα ποιότητα και σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα των νέων αθλητριών η ομάδα θα έχει μία αξιόλογη δυναμική.

4) Αρχικά το Παγκράτι ήταν να αγωνιστεί στην Β ΕΣΚΑ άλλα τελικά θα αγωνιστεί στην Α ΕΣΚΑ. Το γεγονός αυτό ότι άλλαξε δηλαδή άρδην ο προγραμματισμός της ομάδας σας γεμίζει με άγχος με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες?

Σ.Κ.: «σίγουρα υπάρχει ένας προβληματισμός άλλα είναι κ μια πρόκληση να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε αξιοπρεπώς και σε αυτήν την κατηγορία. Υπάρχουν αρκετές δυνατές και ποιοτικές ομάδες φέτος στην Α ΕΣΚΑ το όποιο ναι μεν δυσκολεύει το έργο μας άλλα ανεβάζει το επίπεδο της κατηγορίας και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.»

Α.Κ: «Η μεταγραφή μου στο Παγκράτι έγινε όταν είχε παρθεί πλέον τελεσίδικα η απόφαση πως η ομάδα θα αγωνιστεί στην Α ΕΣΚΑ. Παρόλο που αυτή η απόφαση αρχικά είχε κάποιο βαθμό ‘’επικινδυνότητας’’ με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν στην ομάδα νομίζω πως δεν τίθεται θέμα άγχους. Αυτό που χρειάζεται είναι η καθεμία να δίνει τον καλύτερο εαυτό της τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες και όλες μαζί να είμαστε προσηλωμένες στους στόχους της ομάδας.»

5) Τι κλίμα βρήκατε στο Παγκράτι?

Σ.Κ: «πολύ φιλικό και οικογενειακό. Κάτι που με κάνει να νιώθω άνετα και όχι σαν να πάω σε μια καινούρια ομάδα»

Α.Κ: «Το κλίμα που συνάντησα όταν ήρθα στο Παγκράτι ήταν ιδιαίτερα θετικό .Τόσο ο προπονητής μου κ. Αδαμόπουλος όσο και οι άνθρωποι της διοίκηση φανήκαν άνθρωποι με σαφείς και ξεκάθαρους στόχους , που γνωρίζουν τι θέλουν από τη φετινή χρόνια και έχουν και το σχέδιο να το επιτύχουν. Αυτό βεβαία δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνη και σιγουριάς μέσα στην ομάδα.»

6) Ποια είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα στιγμή στην καριέρα σας?

Σ.Κ: « Η συμμέτοχη μου με την Πτολεμαΐδα στην Ευρώπη είναι σίγουρα κάτι μοναδικό που δεν πρόκειται πότε να το ξεχάσω.

Α.Κ: « Το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑ που κατέκτησα με το Φάρο Κερατσινίου το 2012 και η άνοδος στην Α2.

7)  Ποιες αθλήτριες και αθλητές έχετε σαν πρότυπο?

Σ.Κ. «Από γυναίκες η Εβίνα Μάλτση και η Όλγα Χατζηνικολάου και από άντρες ο Βασίλης Σπανούλης

Α.Κ: «Και εγώ Εβίνα Μάλτση θα πω και Τούλα Καλάντου κυρίως λογω θέσης και από άντρες δεν θα πρωτοτυπήσω και θα πω τον Βασίλη Σπανούλη

8)  Ποια είναι η καλύτερη συμπαίκτρια που είχατε και ποιος προπονητής σας έχει αφήσει όμορφες αναμνήσεις?

Σ.Κ « Η καλύτερη συμπαίκτρια που είχα μέχρι στιγμής είναι η Έλενα Παπαδημητρίου που ήμασταν μαζί στην Πτολεμαΐδα. Από όλους τους προπονητές έχω να θυμάμαι κάτι κάλο και από όλους έχω πάρει πράγματα, άλλα ξεχωρίζω και εκτιμώ απεριόριστα  δυο τον κύριο Πέτρο  Μουρουζίδη που τον είχα στον Απόλλων Πτολεμαΐδας, και τον κύριο Γιάννη Ζαφειρόπουλο που τον είχαμε συνεργαστεί στον Μελά

Α.Κ « Θα πω δυο την Ματίνα Δελήτζα στο Φάρο και την Μαρία Παυλοπούλου που ήμασταν μαζί στο Σπόρτινγκ. Από προπονητές έχω να θυμάμαι τα καλυτέρα από τον κύριο Μελέτη Κώστα που τον είχα στον Φάρο.

9) Υπάρχουν μυστικά σε μια επιτυχία και αν να ποια είναι αυτά?

Σ.Κ.: «θεωρώ ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό η επιτυχία οφείλεται στον προπονητή. θεωρώ λοιπόν ότι για να πετύχει μια ομάδα θα πρέπει ο εκάστου κόουτς να είναι τυπικός ,με όρεξη για δουλεία και προπόνηση ,δίκαιος και να πιστεύει πολύ σε όλες του τις παίκτριες ώστε να τους βγάλει τον καλύτερο τους εαυτό. οι παίκτριες απ την άλλη, να είναι δεκτικές και να δείχνουν εμπιστοσύνη σε ο,τι αποφασίσει το προπονητικό τιμ. τέλος η διοίκηση να είναι κοντά στην ομάδα συνεχεία»

Α.Κ: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό που ακολουθώντας το να έρχεται η επιτυχία. Τα πάντα είναι θέμα δουλειάς, πίστης, αφοσίωσης ,θέλησης ,ομαδικότητας, χημείας και πολλές φορές και αυτοκριτικής. Πρέπει να μπορείς να κάνεις θυσίες ,να έχεις φιλοδοξίες τόσο εσύ όσο και η ομάδα σου. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και πρέπει να αναζητάς τη βελτίωση τόσο την προσωπική όσο και την ομαδική καθημερινά. Μόνο όσοι δεν αφήνουν μια μέρα να περάσει χωρίς να κάνουν κάτι για να γίνουν καλύτεροι, καταφέρνουν να ξεχωρίζουν. Και αυτό ισχύει τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Να βάζεις στόχους και να προσπαθείς να τους πετύχεις. Αυτά θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία!»

10)Ποιες είναι οι δίκες σας φιλοδοξίες και οι δικοί σας προσωπικοί στόχοι?

Σ.Κ: «Προσωπικά να ευχαριστηθώ το παιχνίδι φέτος. Όσο για την ομάδα να τερματίσει στην καλύτερη δυνατή θέση»

Α.Κ: «Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά και μέσα από τη σκληρή δουλειά να γίνομαι καλύτερη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους δικούς της στόχους και να αποδίδω κάθε φορά τα μέγιστα. Πιστεύω στην σκληρή δουλειά και στη αφοσίωση σε αυτό που κάνεις και θέλω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται.»

More in Μπάσκετ Γυναικών